fbpx

Instituut voor Esthetische Technologie

BodyTec™ Full-Body Workout

Jouw full body work-out afronden in slechts 20 minuten?!

Dit kan met de revolutionaire trainingservaring door middel van elektrische spierstimulatie (Electro Muscle Stimulation).

Meer dan naar de sportschool

EMS is het opwekken van spiercontractie met behulp van elektro-impulsen. Deze unieke techniek stelt je in staat om acht spiergroepen tegelijkertijd te trainen in één sessie. De weerstand zorgt ervoor dat je spieren 20 keer per seconde worden aangespannen. Normaal gesproken kan een goed getrainde sporter 30-35% van de spiervezels activeren, met Bodytec is dat ongeveer 85-90%. Doordat je met lichaamseigen weerstand traint komt er geen of een lage druk op de pezen en gewrichten. Je spieren worden veel effectiever getraind en maximaal geactiveerd dan met reguliere krachttraining, waardoor deze work out een snel waarneembaar resultaat oplevert.

De training stimuleert stofwisseling en een betere doorbloeding, het vermindert vetpercentage en gewicht, vergroot spieropbouw en kracht, verhoogt je conditie, verbetert de huid en lichaamscontouren.

Alvorens je aangesloten wordt aan het apparaat, trek je een speciale door Bodytech ontwikkelde setje onderkleding aan zodat de impulsen beter kunnen geleiden. Daaroverheen draag je een vest en speciale bandjes waarop de elektroden worden gekoppeld, je bent nu klaar om te starten!

De impulsen die je tijdens de training krijgt zorgen ervoor dat relatieve simpele oefeningen zoals squats of lunges ineens veel zwaarder zullen zijn. Je kunt een training vergelijken met tegen de stroom inzwemmen. Elke oefening duurt vier seconden. Tijdens deze vier seconden voel jij de prikkel. Daarna ontspan je vier seconden. Na een reeks herhalingen te hebben gedaan ga je door naar de volgende oefening. Op deze manier worden al je spieren bereikt. Hoe hoger de intensiteit, hoe zwaarder de training.

Bodytec vs crosstrainer

Afhankelijk van jouw doelstelling en algehele conditie kijken wij welke trainingstechniek het beste bij jou past om zo nog sneller je doel te bereiken. Een combinatie waarbij je aangesloten bent op het Bodytech apparaat terwijl je op een crosstrainer staat te bewegen, om zo de extra nodige calorieën te verbranden, maakt dit tot een unieke en effectieve work-out belevenis.

Na de training heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Er kan spierpijn optreden, meestal zal dit op dag 2 wat intensiever zijn. Voor en na de training is het van belang om voldoende water te drinken.

Onderkleding

Om een Bodytec training te kunnen doen is speciaal daarvoor ontwikkelde onderkleding vereist. De onderkleding zorgt ervoor dat de elektra impulsen optimaal geleid worden naar jouw spiergroepen. De kleding kan bij ons worden gehuurd of aangeschaft.

Veelgestelde vragen over pHformula

Nee, mensen die een pacemaker dragen, jonger zijn dan 16 jaar of zwanger zijn laten wij niet op het apparaat.

Ons behandeladvies is 1 tot 2 keer per week. Voor een tweede training moet er minimaal 48 uur tussen zitten.

Een afspraak duurt in zijn totaliteit ongeveer 30 minuten, waarvan 20 minuten effectief getraind wordt met Bodytec.

Voor elke Bodytec sessie moet je lichaam voldoende energie hebben en goed gehydrateerd zijn. De laatste grote maaltijd dient ten minste twee uur van tevoren genuttigd te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een extra energie aanvulling voor de trainingssessie in de vorm van een energie bar of bijvoorbeeld een stuk fruit aan te raden. Zorg te allen tijde dat je voor en na de training genoeg water drinkt.

Bij een gemiddelde training hoeft het hart- en longsysteem niet veel harder te werken dan in rust. De activiteit vind met name plaats op spierniveau. Hierdoor hoeft er ook geen of nauwelijks warmte afgevoerd te worden door middel van zweten. Door de oefeningen intensiever te maken kan dit effect wel bereikt worden.

Ja, na de training kun je eventueel gebruik maken van onze douche faciliteit. Voor een handdoek en douchegel wordt gezorgd.

Een training met Bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met de Miha Bodytec wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar. Wanneer u restricties heeft gekregen van bijvoorbeeld een huisarts of specialist aangaande inspanning, vragen wij om dit altijd van tevoren te melden.

EMS Miha BodyTec™ Training
Try-out Training 12 min. (incl. huurkleding)
€15
BodyTec Training Easy (excl. huurkleding)
€25
BodyTec Training Fit 6x
€138
BodyTec Training Smart 12x
€254

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836