Instituut voor Esthetische Technologie

XL Hair haargroei stimulatie

De revolutionaire behandelmethode XL Hair die mannen en vrouwen helpt in de strijd tegen haarverlies. XL Hair maakt gebruik van mesotherapie om de haargroei in bestaande haarfollikels pijnloos te stimuleren. Deze innovatieve behandeling biedt een effectieve oplossing voor dunner wordend haar, resulterend in dikker en steviger haar.

Resultaten van de XL Hair behandeling

 • Verbeterde haargroei: Dankzij de gerichte stimulatie van de haarfollikels ervaart u een aanzienlijke toename in haargroei. Dit resulteert in een vollere en gezondere haardos.

 • Dikker en steviger haar: De actieve ingrediënten in onze behandeling versterken het haar, waardoor het dikker en steviger wordt. Dunner wordend haar wordt zichtbaar voller.

 • Pijnloze behandeling: In tegenstelling tot invasieve methoden, is de XL Hair behandeling volledig pijnloos. U hoeft geen pijn te doorstaan om resultaten te zien.

 • Geen hersteltijd: Na de behandeling kunt u meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten. Er is geen hersteltijd nodig, wat betekent dat u geen kostbare tijd verliest.

 • Gebruik van lichaamseigen stoffen: Onze behandeling maakt gebruik van lichaamseigen stoffen, wat zorgt voor een natuurlijke stimulatie van de haargroei zonder bijwerkingen.

Prijzen van de Clearlift behandeling

XL Hair haargroei stimulatie
6 behandelingen incl producten
€800
8 behandelingen incl producten
€1000

De XL Hair behandeling

de belangrijkste situaties waarin de XL Hair behandeling geschikt is:

 

 1. Haarverlies en Dunner Wordend HaarDe XL Hair behandeling is bijzonder geschikt voor mensen die last hebben van haarverlies of dunner wordend haar. Door de haarfollikels te stimuleren, bevordert de behandeling de haargroei en helpt het om de dichtheid van uw haar te herstellen.

   

 2. Alopecia Areata

  Deze behandeling kan effectief zijn voor mensen die lijden aan alopecia areata, een aandoening die leidt tot plaatselijke kale plekken. De mesotherapie helpt de haargroei te stimuleren op de getroffen gebieden.

   

 3. Telogeen Effluvium

  Bij telogeen effluvium, een aandoening waarbij een groot aantal haren in de rustfase terechtkomt en uitvalt, kan de XL Hair behandeling helpen om de haargroei te reactiveren en de haarcyclus te normaliseren.

   

 4. Erfelijk Haarverlies

  Voor mensen met genetisch bepaald haarverlies, zoals androgenetische alopecia, biedt de XL Hair behandeling een niet-chirurgische optie om de haargroei te bevorderen en de algehele haardichtheid te verbeteren.

   

 5. Haarkwaliteit Verbeteren

  Naast het bevorderen van haargroei is de XL Hair behandeling ook geschikt voor mensen die de algehele kwaliteit en gezondheid van hun haar willen verbeteren. Het gebruik van lichaamseigen stoffen zorgt voor sterker, dikker en glanzender haar.

   

 6. Postpartum Haarverlies

  Veel vrouwen ervaren haarverlies na de zwangerschap. De XL Hair behandeling kan helpen dit haarverlies te verminderen en de haargroei te herstellen.

   

 7. Stressgerelateerd Haarverlies

  Stress kan een aanzienlijke invloed hebben op de haargroei. De XL Hair behandeling kan de schade die door stress is veroorzaakt verminderen en de haargroei stimuleren.

   

 8. Preventieve Zorg

  Zelfs als u momenteel geen last heeft van haarverlies, kan de XL Hair behandeling preventief worden gebruikt om de gezondheid van uw haarfollikels te behouden en toekomstige haarproblemen te voorkomen.

1. Intakegesprek en Consultatie

Tijdens een eerste consultatie bespreekt u uw haarproblemen en doelen met een specialist. Uw hoofdhuid en haar worden grondig onderzocht om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen. Er wordt een analyse gemaakt van uw haarfollikels en de algemene conditie van uw haar.

2. Behandelplan Opstellen

Op basis van de bevindingen uit de consultatie wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld. Dit plan omvat het aantal sessies dat nodig is en de specifieke technieken die zullen worden toegepast om de beste resultaten te behalen.

3. Voorbereiding op de Behandeling

Voor de behandeling wordt uw hoofdhuid gereinigd om ervoor te zorgen dat de mesotherapie optimaal kan worden toegepast. Dit kan inhouden dat uw haar wordt gewassen en de hoofdhuid wordt gedesinfecteerd.

4. Mesotherapie Toepassing

De kern van de XL Hair behandeling is de mesotherapie. Tijdens deze pijnloze procedure worden micro-injecties met lichaamseigen stoffen en voedingsstoffen direct in de haarfollikels ingebracht. Deze stoffen bevorderen de bloedsomloop en stimuleren de haargroei. De procedure is snel en comfortabel, meestal zonder enige vorm van verdoving.

5. Nazorg en Advies

Na de behandeling krijgt u specifieke nazorginstructies mee. Dit kan inhouden dat u bepaalde haarverzorgingsproducten moet gebruiken en tijdelijke veranderingen in uw haarverzorgingsroutine moet aanbrengen om de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren. U krijgt ook advies over een gezonde levensstijl en voeding die de haargroei kunnen bevorderen.

6. Volgafspraken en Evaluatie

Afhankelijk van uw behandelplan zijn er meerdere sessies nodig om optimale resultaten te bereiken. Tussentijds worden evaluaties uitgevoerd om de voortgang te monitoren en indien nodig het behandelplan aan te passen. Uw specialist houdt nauwlettend de verbetering van uw haardichtheid en haarkwaliteit in de gaten.

7. Langdurige Resultaten

Het uiteindelijke doel van de XL Hair behandeling is om u langdurige resultaten te bieden. Veel patiënten merken al na enkele sessies verbetering in de haargroei en de algehele gezondheid van hun haar. Regelmatige onderhoudssessies kunnen worden aanbevolen om de behaalde resultaten te behouden.

1. Initiële Behandelingsfase

Tijdens de eerste fase worden de behandelingen frequent ingepland om de haargroei optimaal te stimuleren. Meestal worden er 4 tot 6 sessies aanbevolen, verspreid over enkele weken. Dit kan betekenen dat je wekelijks of om de twee weken een behandeling ondergaat.

2. Onderhoudsfase

Na de initiële fase is het belangrijk om de behaalde resultaten te onderhouden. Dit kan betekenen dat je eens in de paar maanden een vervolgbehandeling nodig hebt. Voor de meeste mensen varieert dit van één keer per maand tot één keer per kwartaal, afhankelijk van hoe goed je haar op de behandelingen reageert en hoe stabiel de resultaten zijn.

3. Langdurige Resultaten

Om langdurige resultaten te garanderen, is consistentie belangrijk. Regelmatige evaluaties door je specialist helpen om de voortgang te monitoren en het behandelplan aan te passen indien nodig. Soms zijn er aanvullende behandelingen nodig om de haargroei te bevorderen of om nieuwe haarproblemen aan te pakken.

4. Individuele Aanpassingen

Iedereen reageert anders op de behandeling, dus het aantal sessies kan variëren. Sommige mensen zien al na enkele behandelingen significant resultaat, terwijl anderen een langere periode nodig hebben om de gewenste haardichtheid en gezondheid te bereiken. Je specialist zal een persoonlijk plan voor je opstellen op basis van je specifieke behoeften en doelen.

5. Consultatie en Evaluatie

Regelmatige consultaties en evaluaties met je specialist zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt. Tijdens deze afspraken kan de specialist de voortgang beoordelen en aanbevelingen doen voor verdere behandelingen of aanpassingen in je verzorgingsroutine.

Een van de grote voordelen van de XL Hair behandeling is dat deze geen downtime heeft. Dit betekent dat je na de behandeling direct je dagelijkse activiteiten kunt hervatten zonder enige onderbreking.

de belangrijkste contra-indicaties en groepen waarvoor de XL Hair behandeling niet wordt aanbevolen:

1. Zwangerschap en Borstvoeding

De XL Hair behandeling wordt niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Hoewel de gebruikte stoffen meestal lichaamseigen zijn, is het altijd het beste om voorzichtig te zijn tijdens deze gevoelige periodes.

2. Allergieën of Overgevoeligheid

Als je bekend bent met allergieën of overgevoeligheden voor de stoffen die in de mesotherapie worden gebruikt, kan de behandeling niet geschikt voor je zijn. Een allergietest kan nodig zijn om te bepalen of je veilig behandeld kunt worden.

3. Actieve Huidinfecties of Huidaandoeningen

Mensen met actieve huidinfecties, zoals bacteriële of schimmelinfecties, of huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis op de hoofdhuid, dienen eerst hun huidproblemen te laten behandelen voordat ze beginnen met de XL Hair behandeling.

4. Auto-immuunziekten

Patiënten met bepaalde auto-immuunziekten, zoals lupus of reumatoïde artritis, kunnen mogelijk niet in aanmerking komen voor de XL Hair behandeling. Deze aandoeningen kunnen de resultaten beïnvloeden en het herstel bemoeilijken.

5. Bloedstollingsstoornissen

Mensen met bloedstollingsstoornissen of die anticoagulantia (bloedverdunners) gebruiken, lopen een verhoogd risico op bloedingen en blauwe plekken na de behandeling. Dit maakt de behandeling mogelijk ongeschikt voor hen.

6. Kanker en Chemotherapie

De behandeling wordt niet aanbevolen voor mensen die momenteel worden behandeld voor kanker of recent chemotherapie hebben ondergaan. De stress op het lichaam en de hoofdhuid kan te groot zijn tijdens deze periodes.

7. Ongecontroleerde Diabetes

Voor mensen met ongecontroleerde diabetes kan het moeilijker zijn om te genezen van de injecties en kunnen ze een hoger risico lopen op infecties. Het is belangrijk om eerst de diabetes onder controle te krijgen.

8. Ernstige Cardiovasculaire Aandoeningen

Mensen met ernstige hart- en vaatziekten dienen de behandeling te vermijden, aangezien de stress op het lichaam tijdens de procedure risico’s kan opleveren.

 • Zwangerschap en Borstvoeding: Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden, is het over het algemeen raadzaam om cosmetische behandelingen uit te stellen, waaronder ClearLift. De mogelijke effecten van de behandeling op de foetus of baby zijn niet volledig bekend, dus veiligheid staat voorop.

 • Huidkanker of Abnormale Huidgroei: Als je een geschiedenis van huidkanker of abnormale huidgroei hebt, is het belangrijk om dit met je behandelende arts te bespreken voordat je een ClearLift-behandeling ondergaat.

 • Actieve Koortslip (Herpes Simplex): Als je op dit moment last hebt van een actieve koortslip (herpes simplex) in het te behandelen gebied, kan de behandeling het virus verspreiden en leiden tot complicaties. Het is raadzaam om de behandeling uit te stellen totdat de koortslip is verdwenen.

 • Gevoelige Huid of Huidaandoeningen: Als je een gevoelige huid hebt, bepaalde huidaandoeningen hebt zoals lupus, psoriasis of ernstige eczeem, of als je recent andere cosmetische procedures hebt ondergaan, moet je dit met je behandelaar bespreken om mogelijke complicaties te vermijden.

Het is van cruciaal belang om een uitgebreid consult te hebben met onze gekwalificeerde specialisten voordat je een ClearLift-behandeling ondergaat. Onze professional kan uw specifieke situatie beoordelen en bepalen of de behandeling geschikt is voor u en of er eventuele contra-indicaties zijn die in overweging moeten worden genomen.

Veelgestelde vragen over de XL Hair behandeling

Over het algemeen worden cosmetische behandelingen zoals XL Hair niet vergoed door de standaard zorgverzekering.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836