Instituut voor Esthetische Technologie

HydraFacial

De HydraFacial is een populaire niet-invasieve cosmetische behandeling die is ontworpen om de huid te reinigen, te hydrateren en te verjongen. Het combineert verschillende stappen in één behandeling om de algehele gezondheid en uitstraling van de huid te verbeteren. HydraFacial wordt vaak gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken en wordt vaak uitgevoerd in spa’s, schoonheidsklinieken en dermatologiepraktijken. 

Resultaten na de Hydrafacial behandeling

Een van de voordelen van HydraFacial is dat je meestal direct na de behandeling resultaten ziet. 

Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de Hydrafacial behandeling

Signature HydraFacial (incl masker)
€130
Deluxe HydraFacial (incl booster+ masker)
€160

De Hydrafacial behandeling

De belangrijkste doelen en voordelen van een HydraFacial-behandeling zijn onder meer:

 1. Reiniging en Exfoliatie: De behandeling begint met het reinigen van de huid om onzuiverheden en overtollige olie te verwijderen. Vervolgens wordt een milde chemische peeling toegepast om dode huidcellen te exfoliëren en de huidtextuur te verbeteren.
 2. Extractie: Tijdens de extractiestap worden onzuiverheden, zoals mee-eters en verstopte poriën, voorzichtig verwijderd met behulp van een zuigtechnologie.
 3. Hydratatie: Een belangrijk kenmerk van de HydraFacial is de intensieve hydratatie van de huid. Dit wordt bereikt door het aanbrengen van vochtinbrengende serums die diep in de huid worden ingesluisd, waardoor de huid gehydrateerd en stralend blijft.
 4. Verbeterde Huidtoon en -textuur: HydraFacial kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, ongelijke huidskleur, zonnevlekken en andere tekenen van veroudering. Het resulteert vaak in een gladdere, stralende huid.

HydraFacial is geschikt voor verschillende huidtypes en kan worden aangepast aan individuele huidbehoeften en -problemen. Het wordt vaak aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een niet-invasieve en relatief snelle procedure om hun huid een opfrisbeurt te geven en te revitaliseren. Zoals altijd is het raadzaam om een gekwalificeerde professional te raadplegen voordat je een cosmetische behandeling ondergaat, zodat je behandelaar kan bepalen of HydraFacial geschikt is voor jouw huidtype en doelen.

De HydraFacial-behandeling verloopt in verschillende stappen, waarbij elke stap is ontworpen om een specifiek doel te bereiken en de algehele gezondheid en uitstraling van de huid te verbeteren. Hier is een overzicht van hoe de behandeling meestal verloopt:

 1. Reiniging en Exfoliatie: De behandeling begint met het grondig reinigen van de huid om onzuiverheden, vuil en make-up te verwijderen. Vervolgens wordt een zachte exfoliatie uitgevoerd met behulp van een milde chemische peeling om dode huidcellen te verwijderen en de huid voor te bereiden op verdere stappen.
 2. Zuivering en Extractie: Tijdens deze stap wordt een speciale zuigtechnologie gebruikt om onzuiverheden, zoals mee-eters en verstopte poriën, voorzichtig uit de huid te verwijderen. Dit kan de huid helderder maken en poriën helpen minimaliseren.
 3. Hydratatie en Voeding: Een belangrijk kenmerk van de HydraFacial is de intense hydratatie van de huid. In deze stap worden speciale vochtinbrengende serums aangebracht die diep in de huid worden ingesluisd. Deze serums kunnen verschillende actieve ingrediënten bevatten, zoals hyaluronzuur voor hydratatie en antioxidanten voor bescherming.
 4. Antioxidanten en Peptiden: Na de hydratatiestap wordt een antioxidant- en peptidenrijk serum aangebracht om de huid te voeden en te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Deze ingrediënten kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde huid en het verminderen van tekenen van veroudering.
 5. Hydratatie en Bescherming: De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een beschermende moisturizer en zonnebrandcrème om de huid te hydrateren en te beschermen tegen schade door de zon.

Het aantal benodigde HydraFacial-behandelingen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je huidtype, specifieke huidproblemen, doelen en de algehele conditie van je huid. Voor sommige mensen kunnen enkele behandelingen voldoende zijn om de gewenste resultaten te bereiken, terwijl anderen mogelijk een reeks behandelingen nodig hebben voor optimaal effect.

In het algemeen wordt aanbevolen om een reeks HydraFacial-behandelingen te ondergaan om blijvende verbeteringen in de huidconditie te zien. Een typisch behandelplan kan bestaan uit 3 tot 6 sessies, die meestal met tussenpozen van 2 tot 4 weken worden uitgevoerd. Dit helpt de resultaten op te bouwen en te behouden.

Het aantal aanbevolen Hydrafacial behandelingen kan variëren afhankelijk van je huidtype en specifieke behoeften. Sommige mensen zien al verbeteringen na één behandeling, terwijl anderen mogelijk meerdere sessies nodig hebben voor optimaal resultaat. Het is raadzaam om met een gekwalificeerde professional te overleggen om te bepalen welk behandelplan het beste bij jou past.

Naarmate je meer Hydrafacial behandelingen ondergaat, kun je merken dat je huid geleidelijk verbetert in termen van textuur, helderheid en hydratatie. Zodra je de gewenste resultaten hebt bereikt, kan het raadzaam zijn om periodieke onderhoudsbehandelingen te plannen om de gezondheid en uitstraling van je huid te behouden.

De HydraFacial-behandeling heeft geen downtime. Dit is een van de voordelen van de behandeling, omdat je na de procedure meestal direct je dagelijkse activiteiten kunt hervatten.

De HydraFacial-behandeling wordt als veilig en vrijwel pijnloos beschouwd. Het is een niet-invasieve procedure die is ontworpen om de huid op milde wijze te reinigen, exfoliëren en hydrateren zonder de noodzaak van verdoving of hersteltijd. De HydraFacial-behandeling is doorgaans snel en comfortabel, en de meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn. De behandeling wordt meestal als ontspannend beschouwd.

De HydraFacial-behandeling heeft over het algemeen minimale voorzorg nodig, en de meeste mensen kunnen na de behandeling hun dagelijkse activiteiten vrijwel direct hervatten. Hier zijn enkele richtlijnen voor de voor- en nazorg van een HydraFacial-behandeling:

 

Voorzorgsmaatregelen voor de Hydrafacial behandeling:

 1. Vermijd Zonblootstelling: Het is aan te raden om directe blootstelling aan de zon te vermijden en het gebruik van zonnebanken en zonnebaden enkele dagen voorafgaand aan de behandeling te beperken.
 2. Geen Andere Invasieve Behandelingen: Vermijd andere invasieve behandelingen, zoals chemische peelings, microdermabrasie of laserbehandelingen, enkele weken voorafgaand aan de HydraFacial.

De HydraFacial-behandeling heeft over het algemeen minimale nazorg nodig, en de meeste mensen kunnen na de behandeling hun dagelijkse activiteiten vrijwel direct hervatten. Hier zijn enkele richtlijnen voor de voor- en nazorg van een HydraFacial-behandeling:

 

Nazorg na de Hydrafacial behandeling:

 1. Geen Make-up: Het wordt aanbevolen om enkele uren na de behandeling geen make-up aan te brengen om je huid de kans te geven om te ademen en te herstellen.
 2. Geen Extreme Hitte: Vermijd het nemen van warme douches, sauna’s, hete baden of intense lichaamsbeweging gedurende ten minste 24 uur na de behandeling, omdat warmte de huid kan irriteren.
 3. Vermijd Zonblootstelling: Directe blootstelling aan de zon moet enkele dagen na de behandeling worden vermeden. Als je naar buiten gaat, gebruik dan een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen.
 4. Hydratatie: Het is belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden na de behandeling. Gebruik vochtinbrengende crèmes en drink voldoende water om de hydratatie te behouden.
 5. Zachte Huidverzorging: Gebruik zachte en milde huidverzorgingsproducten na de behandeling om de natuurlijke balans van je huid te behouden.
 6. Geen Harde Exfoliatie: Vermijd het gebruik van agressieve exfoliërende producten of scrubben van je huid gedurende enkele dagen na de behandeling.

Hoewel HydraFacial over het algemeen als een veilige en effectieve behandeling wordt beschouwd, zijn er bepaalde situaties waarin de behandeling mogelijk niet geschikt is of voorzichtigheid is geboden. Hier zijn enkele situaties waarin HydraFacial niet wordt aanbevolen:

 1. Actieve Huidinfecties: Als je op dit moment last hebt van actieve huidinfecties, zoals koortslip (herpes simplex), acne met open wonden of andere ontstekingen, kan het raadzaam zijn om de behandeling uit te stellen totdat de infectie is genezen.
 2. Verbrande Huid: Als je huid op dit moment is verbrand door de zon moet je de behandeling uitstellen totdat je huid volledig is hersteld.
 3. Open wonden of beschadigde Huid: HydraFacial kan niet worden uitgevoerd op delen van de huid die open wonden, snijwonden, brandwonden of ernstige beschadiging hebben.
 4. Huidallergieën: Als je bekend bent met ernstige huidallergieën of overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten, bespreek dit dan met je behandelaar voordat je de behandeling ondergaat.
 5. Recente cosmetische ingrepen: Als je recent andere cosmetische ingrepen of behandelingen hebt ondergaan, zoals injectables of chirurgische ingrepen, moet je dit met je behandelaar bespreken, omdat dit van invloed kan zijn op de geschiktheid en timing van HydraFacial.
 6. Huidziekten en aandoeningen: Als je een geschiedenis hebt van bepaalde huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis, lupus of rosacea, moet je dit bespreken met je behandelaar voordat je de behandeling ondergaat.
 7. Zwangerschap en Borstvoeding: Hoewel er geen specifieke aanwijzingen zijn dat HydraFacial schadelijk is tijdens de zwangerschap of borstvoeding, wordt het meestal aanbevolen om cosmetische behandelingen uit te stellen tot na de zwangerschap en borstvoedingsperiode.
 8. Gebruik van bepaalde medicijnen: Als je actuele medicijnen gebruikt of bepaalde medische aandoeningen hebt, bespreek dit dan met je behandelaar voordat je de behandeling ondergaat. Sommige medicijnen kunnen van invloed zijn op de geschiktheid van de behandeling.

Het is van cruciaal belang om een grondige consultatie te hebben met een onze professional voordat je besluit om HydraFacial of een andere cosmetische behandeling te ondergaan.

Veelgestelde vragen over de Hydrafacial behandeling

Over het algemeen wordt de HydraFacial-behandeling niet vergoed door zorgverzekeraars. Dit komt omdat HydraFacial meestal wordt beschouwd als een cosmetische behandeling en niet als een medisch noodzakelijke procedure.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836