Instituut voor Esthetische Technologie

MEDISCHE PEELINGS

Een egale glanzende huid binnen no time? Dat kan met peelings van Skintech of PH-Formula. Huidveroudering uit zich niet alleen in fijne en diepe rimpels, maar ook in verslapping, vergroving van de huidstructuur, pigmentvlekken en een vale huidskleur.

Huidveroudering ontstaat door een verlies van elastine en collageen, de bindweefselvezels die zorgen voor trekvastheid en stevigheid. Met een medische peeling kunnen we de huid op een natuurlijke manier behandelen. De huid wordt na de behandelingen namelijk zelf aan het werk gezet. Het resultaat? Een verfijnde en egalere huid. Voordat je een peeling kunt ondergaan bij ons dien je eerst op consult te komen.

Reset jouw huid met de Pixel Peel van SkinTech.

pHFormula

pHFormula maakt de huid sterker, stralender en jonger.

HydraFacial maakt gebruik van een unieke technologie voor het reinigen en hydrateren van de huid.

Microneedling

Met SkinPen Microneedling kunnen we de huid in de diepte vernieuwen.

VOOR WIE?
 

In principe komt iedereen in aanmerking voor een peeling. Door een medische peeling kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellen verwijderen. I.E.T. maakt gebruik van verschillende soorten peelings met verschillende sterktes, waaronder bijvoorbeeld TCA. Samen met de specialist wordt er gekeken welke behandeling past bij jouw huid. Een peeling pakt het volgende aan; fijne rimpeltjes, grove huidstructuur, oppervlakkig pigment, lichte zonbeschadiging en rokershuid. Daarnaast zullen diepere lijnen verzacht worden.

NA DE BEHANDELING
 

Huidreacties verschillen van persoon tot persoon en afhankelijk van de gekozen peeling, en het aantal laagjes. De huidtherapeute bepaalt welke sterkte je nodig hebt, afgestemd op jouw huidreactie. Doorgaans zal je ook last hebben van wat schilfering en minimale roodheid. De dag na de peeling voelt de huid strak aan en vertoont een bruine verkleuring. Vervolgens zullen de dode huidcellen loslaten en voelt de huid droog aan. De nazorg bestaat uit het aanbrengen van de producten van PH formula of Skintech en is afhankelijk van jouw huidprobleem en de gekozen peeling. Na 4 tot 7 dagen zal je het resultaat zien en heeft de huid een lichtroze glow. De huid oogt dan fris en goed gehydrateerd.

DE BEHANDELING
 

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en voorbereid op de peeling. Dit gebeurt door een enzymatische peeling. Deze peeling zal een wat tintelend gevoel geven. Hierna wordt de huid nogmaals gereinigd. De ogen en lippen worden ingesmeerd met vaseline. De TCA peeling wordt vervolgens aangebracht met 2 wattenstaafjes. Na het aanbrengen van de peeling zal je een paar minuten een vervelend gevoel hebben, het beste te omschrijven als brandend en prikkend. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel snel weer verdwenen. Nadien vertoont de huid mogelijk een wisse waas, roodheid en lichte zwelling, en kan nog enigszins na tintelen. De huid wordt na behandeld met 24h crème en SPF 50.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER MEDISCHE PEELING

Voor het beste resultaat adviseren we de peelings in een kuur van 2-3 behandelingen met 4 weken tussen de behandelingen. Om het behaalde resultaat te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat een peeling te ondergaan, bijvoorbeeld één keer per kwartaal.

• Vooraf aan de behandeling dient u de huid voor te behandelen met de juiste huidverzorgingsproducten om complicaties zoveel mogelijk te voorkomen. De huid is dan beter gehydrateerd. Hierdoor werkt de peeling beter, gelijkmatiger, penetreert hij overal even goed, en niet te diep..

• Mannen: 24 uur van tevoren niet scheren. Liefst langer. Na de peeling een week niet scheren en mesje reinigen met alcohol van tevoren.

• Voor de behandeling 2 weken niet in de zon, SPF 50 gebruiken.

• Het behandeleffect wordt geoptimaliseerd indien je vooraf en achteraf aan de behandeling onze producten van PH Formula of Skintech gebruikt. Deze producten bereiden de huid goed voor en zorgen voor langer behoud van het resultaat.

• Probeer na de behandeling blootstelling aan zonlicht (waaronder ook zonnebank) te vermijden. Het is zeer raadzaam om tijdens de gehele kuur je gezicht met sunblock met een hoge SPF (minimaal factor 30) in te smeren wanneer blootstelling aan de zon niet vermeden kan worden. Zo voorkom je de kans op hyperpigmentatie.

• Tot 7 na de behandeling kan de huid gaan schilferen en roodheid vertonen. Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te ‘pulken’.

• Roken vertraagt het wondgenezingsproces, waardoor het langer duur voordat de huid geneest.

• Het wordt aanbevolen geen gezichtsmaskers, cosmetische producten die jouw huid irriteren en geen exfoliërende producten te gebruiken tijdens de kuur.

• Wij raden aan geschikte huidverzorging te gebruiken tussen de behandelingen. Indien je gevoelig bent voor pigmentvlekjes dien je na de behandeling pigment onderdrukkende middelen te gebruiken.

• Voor het camoufleren van de huid zijn de professionele camouflageproducten van Lycogel zeer geschikt. Dit product is speciaal ontworpen voor na een medische laserbehandeling of peeling. Lycogel geeft een zeer natuurlijke dekking en laat de huid ademen. Daarnaast werkt deze camouflage ontstekingsremmend, bevordert het herstel van de huid en bevat een fysische factor 30 voor bescherming tegen UV-straling van de zon. Lycogel is verkrijgbaar bij IET.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836