Instituut voor Esthetische Technologie

ACNE BEHANDELING

IET werkt samen met de zorgverzekeraars waardoor de acne behandelingen door vrijwel alle zorgverzekeraars worden vergoed. Of een vergoeding voor u van toepassing is, kunt u zelf nalezen in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering of navragen bij uw zorgverzekeraar.

WAT IS ACNE EN WAT KAN IK AAN DE ACNE DOEN?

Acne duidt op allerlei huidaandoeningen die we in de volksmond ook wel puistjes noemen. Er is een diversiteit aan oorzaken maar in ieder geval zijn het doorgaans de talgklieren die op de een of andere manier ontregeld raken, verstopt raken en kunnen gaan ontsteken.

Die ontstekingen worden veroorzaakt door de zogenaamde Propionibacterium acnes. Gaat die ontsteking nog verder, samen met infecties, dan wordt pus gevormd en kunnen er abcessen ontstaan. Samen met acne zien we vaak mee-eters, blackheads of whiteheads.

HOE ONTSTAAT ACNE?

Alhoewel veel studieboeken anders suggereren (achterhaald) blijkt nu uit honderden publicaties dat voeding minstens veel te maken heeft met het ontstaan van acne. De allergrootste boosdoeners zijn vaak lactose (melk) , varkensvlees, suikers en verzadigde vetten.

Die combinatie van voeding, samen met hormonale veranderingen gedurende de puberjaren, kunnen het effect van bepaalde hormonen (IGF-1 en DHT) fors versterken waardoor er veel te veel talg wordt geproduceerd. Deze laten de talgklieren verstoppen en bieden zo een voedingsbodem voor bacteriën.

Die bacteriën zijn er overigens altijd, maar als de talgklieren verstopt raken en het immuunsysteem minder goed functioneert (door een overschot aan suikers/koolhydraten) ontstaat er een overwoekering met acne tot gevolg. Ook een gebrek aan zonlicht met bijbehorende tekorten aan vitamine D3 kan een forse invloed hebben. In de zomer komt er daardoor veel minder acne voor dan in de winter.

Peeling
VERDERE OORZAKEN ACNE
 

Er kunnen meer oorzaken worden aangewezen voor het ontstaan van acne:

 • hormonale veranderingen in de puberteit
 • bacteriën (soms in combinatie met schimmels)
 • medicatie zoals de pil, spiraaltje en/of andere medicijnen
 • stress
 • contact met bepaalde stoffen zoals bijv. in cosmetica
 
WAT HEEFT ACNE MET VOEDING TE MAKEN?

Voeding met een insulinotroof effect lokt doorgaans acne uit. Insulinotroof betekent dat er veel insuline nodig is om de bloedsuikerspiegel op orde te krijgen. Vooral granen, koolhydraten met een hoog glycemische index, suikerhoudende voeding, frisdranken en melkproducten zijn verantwoordelijk voor dit probleem.

ACNE BEHANDELING

Bij IET zijn er verschillende behandelmethodes aanwezig voor het verminderen van acne. Denk hierbij aan diverse peelings, laser, PH formula behandelingen en onze Skinpen behandeling voor acne-littekens, of de welbekende TCA peelings. De huidtherapeut zal voor uw huidbeeld de juiste behandeling adviseren. Daarbij horen ook de thuiszorgproducten, en thuisadviezen. De behandeling kan mogelijk vergoed worden, indien u een aanvullend pakket heeft.

PH formula heeft speciaal voor de acne huid een facial ontworpen die helpt om de huid te ontgiften. PH formula is al ruim 25 jaar de pionier op het gebied van huidverbetering. Het is een medisch georiënteerde verzorgingslijn met als doel een gezonde huid te ondersteunen en huidaandoeningen zoals acne te behandelen. Onze huidtherapeuten zijn getraind om te bepalen welke combinatie van serums met ingrediënten als retinol, vitamine C, peptide en antioxidanten veilig zijn voor uw huid. Eén en ander wordt afgestemd op de behandeling van de huisarts of dermatoloog, indien u al acne medicatie gebruikt. In andere gevallen kunnen de huidtherapeuten adviseren om topicale of orale medicatie voor te laten schrijven door onze arts, om de acne behandeling maximaal te ondersteunen.

PH formula heeft effectieve cosmeceuticals. Doordat de actieve ingrediënten tot diep in de huid doordringen kunnen wij op een zeer resultaatgerichte manier behandelen. De behandeling brengt de huid spoedig weer in balans door de huid te ontgiften en ontstekingen te verweken. De antibacteriële en ontstekingsremmende werking verfijnt en verfrist de huid.

De speciaal voor acne ontwikkelde facial is intensief en effectief. Door de korte duur (40 minuten) is de facial gemakkelijk in te plannen bij een drukke agenda. De volgende effectieve producten worden gebruikt tijdens de behandeling:

Exfocleanse

Een mild peelende reiniging die make-up en onzuiverheden op een effectieve manier verwijdert, zonder de huid te dehydrateren. Hoofdingrediënten zijn lactobionzuur, flavonoiden, vitamine B5 en Urea.

Skin Primer

Een uniek geformuleerd skinprimer reinigt en ontvet de huid en garandeert optimale inname van de actieve werkstoffen.

S.P. Complex

Het skin permeability complex heeft twee soorten werking. Het werkt peelend en doordringend, en het activeert het regenererend vermogen van de huid. Het vermindert oppervlakkige lijntjes en geeft de huid een fijnere textuur. Het is specifiek ontwikkeld om de huid te voorzien van “delivery channels”.

A.C.N.E solution

De A.C.N.E peel in geschikt voor de acne gradaties I, II, en III, excessie talgproductie, vergrote poriën en oppervlakkige littekens. De ingrediënten worden de huid in gebracht via het PH-DVC ( Delivery Vehicle Complex) systeem:

 • Pyruvic Acid: wordt gebruikt als milde chemische peeling bij cliënten met actieve acne, acne met littekens, of cliënten met een vette huid.
 • Azeloglycine: werkt antibacterieel door het verminderen en vernietigen van de groei van bacteriën in de follikel (Propioni Bacterium Acnes)
 • Salicylzuur: is een eiwitoplossend en talgoplossend bestanddeel. Dat zorgt voor een betere opname van andere bestandeel.
 • Mandelic acid: amandelzuur is afgeleid van amandelen en is een subtiele Alpha-Hydroxyl Acid. Het heeft antibacteriële eigenschappen die met acne gerelateerde bacteriën doden.


Post Recovery cream

Deze kalmerende crème bevat een combinatie van moisturizers en sheabutter voor een maximale hydratatie van de huid. Het kalmeert, is ontstekingsremmend en werkt als anti-oxidant. Hoofdingrediënten zijn:

 • Niacinamide: krachtige antioxidante eigenschappen, verhoogt de epidermale weerstand, gaat lijntjes en pigmentatie tegen
 • Bisabolol: een extract van kamille, dat een ontstekingsremmende en antibacteriële werking heeft.
 • Melkproteïne zuur: stimuleert celdeling, antioxidant, stimuleert wondheling en is waterbindend.
 • Karite (shea butter): een extract uit de Afrikaanse cacao boom, wordt vaak gebruikt als basis voor medicinale zalven en heeft een kalmerende werking.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836