Instituut voor Esthetische Technologie

TATOEAGE VERWIJDEREN

Spijt van de tatoeage, zich niet meer met de tatoeage kunnen identificeren, of aankomen in een levensfase waarbij je de tatoeage niet meer passend vindt: om diverse redenen komen cliënten naar onze kliniek om hun tatoeage te laten verwijderen.

U kunt uw tatoeage laten verwijderen met de Q-Switched Nd YAG laser. Deze laser geeft hoogenergetische pulsen af, die geabsorbeerd worden door het pigment van de tatoeage. De laserpuls gaat door de bovenste huidlaag heen en bereikt op ongeveer 1,5 à 2mm diepte de ingekapselde inkt. De puls veroorzaakt een foto-akoestische explosie in de inkt van de tatoeage. Door de puls wordt de inkt vergruist in zeer kleine deeltjes. Deze vergruisde inktdeeltjes worden in de weken na de behandeling door het lichaam vanzelf opgeruimd. Na een aantal sessies vervaagt de tatoeage.

 
TIJDENS DE BEHANDELING
 

Allereerst wordt de laser ingesteld op de kleuren en de intensiteit van de tatoeage. Vervolgens wordt de laser op de tatoeage geplaatst en wordt het hele gebied zorgvuldig behandeld. Je draagt een beschermende bril tijdens de behandeling. De behandeling is gevoelig. Tijdens de behandeling ontstaat er een witte waas over de tatoeage, wat een gewenste reactie is. Grotere tatoeages zullen in meerdere sessies behandeld moeten worden. Dit heeft te maken met de opname- en verwerkingscapaciteit van het lichaam.

WAAR DIEN IK REKENING MEE TE HOUDEN VOOR DE BEHANDELING?

In een aantal gevallen mag er geen behandeling uitgevoerd worden. Je dient rekening te houden met de volgende maatregelen.

 • Geen bloedverdunnende middelen zoals visolie (Omega-3-6), Sint Janskruid, Aspirine (Ibuprofen), anticoagulantia gebruiken.
 • Geen corticosteroïden, Isotretinoine, andere retinoïden of andere huidverdunnende middelen gebruiken.
 • Roken verhindert een snel huidherstel, en tast bovendien het collageen netwerk aan.
 • Alcohol zorgt voor meer bloedingsneiging.
 • 4 weken voor en na de behandeling niet in de zon. Geen zelfbruiner of spraytan gebruiken.
 • Bij haargroei in het behandelgebied graag een dag van tevoren scheren. Harsen of epileren minimaal 3 dagen van tevoren.
WAAR DIEN IK REKENING MEE TE HOUDEN NA DE BEHANDELING?
 
 • Na afloop zal de huid gaan zwellen, en verschijnt roodheid. De huid wordt afgedekt met een steriel gaasje. Na de behandeling mag u de huid koelen met coldpacks uit de koelkast met een gaasje of handdoek ertussen.
 • Veel water drinken na de behandeling is goed om het lichaam te ondersteunen de afvalstoffen af te voeren.
 • De eerste dag hoeft u de huid niet te reinigen. Pas na 24 uur mag u het verband eraf halen en reinigen met koel water en anti-bacteriële zeep van Unicura. Laat de huid zo mogelijk aan de lucht laten indrogen.
 • Niet te lang douchen. Niet in bad. Niet zwemmen. Droogdeppen met een schone handdoek.
 • Geen bodylotion, parfum of make-up op het behandel gebied smeren.
 • Na de behandeling smeert u dagelijks Flamigel, Alhydran, Lamiderm of Bepanthen. Dit kunt u kopen bij de apotheek. Deze zalf dient gebruikt te worden zolang de huid nog aan het genezen is en er korstvorming aanwezig is.
 • Ga voorzichtig om met de huid, niet wrijven, boenen of krabben aan de huid. Pas op met het schuren van kleding.
 • Blootstelling aan UV-straling dient vermeden te worden gedurende 3 maanden. Het gebruik van een zinkoxide sunblock SPF 50 wordt gedurende de behandelperiode tot een jaar na de behandeling geadviseerd.
 
VEELGESTELDE VRAGEN
 • Professioneel aangebrachte tatoeages hebben over het algemeen 6-15 behandelingen nodig. Amateurtatoeages kunnen meestal in 3-10 behandelingen worden verwijderd. Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de volgende factoren:
 • Kleur: het licht van de laser wordt zeer goed geabsorbeerd door de kleuren zwart, paars en donkerblauw. De kleuren rood, roze, geel, oranje en groen reageren minder goed of niet.  Wit reageert helemaal niet.
 • Diepte: oppervlakkige tatoeages verdwijnen sneller dan dieper gelegen tatoeages.
 • Leeftijd van de tatoeage: hoe ouder de tatoeage hoe minder behandelingen er nodig zijn.
 • De kans is aanwezig dat de tatoeage niet 100% te verwijderen is en er nog een minimaal restje tatoeage zichtbaar blijft. Dit wordt ‘ghosting” genoemd. IET kan daarom geen garantie geven dat de tatoeage geheel verwijderd kan worden.
 • Soms ontstaan er kleine blaartjes op de behandelde huid. Dit is niet erg. Deze bevatten helder weefselvocht. De blaren zullen vanzelf indrogen en een korstje vormen. Het is beter om ze niet door te prikken.
 • Bij veel cliënten blijft het behandelde gedeelte van de huid lichter dan de omringende huid. Deze lichte vlek verdwijnt ook meestal na drie tot zes maanden. Maar het kan ook blijvend zijn. Dit is niet te voorspellen.
 • Indien je de voorzorgsmaatregelen goed opvolgt treden normaal gesproken geen littekens op. Bij een getinte of donkere huid kan de behandelde huid soms donker verkleuren. In het algemeen verdwijnt deze ‘hyperpigmentatie’ of vanzelf na drie tot zes maanden.
 • In zeldzame gevallen kan deze bijwerking ook blijvend zijn. Mensen met donkere huidtypes lopen een groter risico op blijvende pigmentvlekken. Daarom kan besloten worden dat behandeling niet mogelijk is.
 • In sommige gevallen kan keloïd optreden. Bij donkere of Aziatische huiden is dit risico groter. In deze gevallen is het verstandig niet te laseren.

< 5 cm2             € 70,-

< 10 cm2             € 85,-

< 15 cm2           € 95,-

< 20 cm2           € 105,-

< 25 cm2           € 115,-

< 30 cm2           € 135,-

< 40 cm2           € 155,-

< 60 cm2           € 175,-

< 80 cm2           € 185,-

> 80 cm2           € 200,-

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836