Instituut voor Esthetische Technologie

Clearlift

De ClearLift behandeling, ook wel bekend als Laser Facelift of Lunchtime Facelift, is een niet-invasieve cosmetische procedure die wordt uitgevoerd met behulp van geavanceerde lasersystemen. Deze behandeling wordt vaak gebruikt om huidverjonging te bevorderen en verbeteringen aan te brengen in de textuur, kleur en stevigheid van de huid. ClearLift kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, waaronder het gezicht, de hals, de decolleté en de handen.

Resultaten na de Clearlift behandeling

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten van ClearLift geleidelijk worden bereikt na meerdere behandelingen en dat de mate van verbetering kan variëren afhankelijk van de individuele huidconditie. De resultaten van een Clearlift behandelingen zijn geleidelijk en worden na verloop van tijd merkbaar, naarmate de gestimuleerde collageen- en elastineproductie de huidverjonging bevordert.

Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de Clearlift behandeling

Clearlift Huidverstrakking
Decolleté
€350
Gelaat
€220
Gelaat en hals
€350
Mond en ogen
€150

De Clearlift behandeling

Hier zijn enkele kenmerken en toepassingen van een ClearLift behandeling:

  1. Fijne Lijntjes en Rimpels: ClearLift kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, vooral die veroorzaakt worden door verlies van collageen en elastine in de huid.
  2. Huidverslapping: De behandeling kan de productie van collageen en elastine stimuleren, wat kan leiden tot een verbeterde huidelasticiteit en stevigheid.
  3. Pigmentatieproblemen: ClearLift kan helpen bij het vervagen van pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken, en andere vormen van hyperpigmentatie.
  4. Grove Poriën: Door de huidtextuur te verbeteren, kan ClearLift bijdragen aan het verminderen van zichtbare poriën.
  5. Acnelittekens: Hoewel ClearLift in de eerste plaats gericht is op huidverjonging, kan het ook enige verbetering bieden bij oppervlakkige acnelittekens.
  6. Algehele Huidkwaliteit: ClearLift kan de algehele kwaliteit van de huid verbeteren door een gelijkmatigere huidskleur en -textuur te bevorderen.

Consultatie Clearlift

Voordat je een ClearLift-behandeling ondergaat, zal je een consultatie hebben met één van onze dermatologen (of een esthetisch specialist). Tijdens deze afspraak zal je huid worden beoordeeld en zal er besproken worden of de behandeling geschikt is voor jouw specifieke huidtype en doelen.

Voorbereiding Clearlift

Op de dag van de behandeling wordt je huid gereinigd en eventueel een verdovende crème aangebracht om het ongemak tijdens de behandeling te verminderen. Afhankelijk van de instellingen van de laser en de gevoeligheid van je huid, kan een verdoving soms nodig zijn.

Tijdens de Clearlift behandeling

Tijdens de behandeling zul je een bril dragen om je ogen te beschermen tegen het laserlicht. De laser wordt op de te behandelen gebieden gericht. De Q-Switched Nd:YAG-laser zendt gecontroleerde energiepulsen uit in specifieke golflengten die door de huid kunnen doordringen zonder het oppervlak te beschadigen. Daarnaast kun je pulsen van warmte en licht op je huid voelen. Sommige mensen beschrijven dit als lichte prikjes of een licht warm gevoel. De sensaties kunnen variëren afhankelijk van je individuele tolerantie en gevoeligheid.

Duur van de Clearlift behandeling

Een ClearLift-behandeling duurt meestal ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Direct na de Clearlift behandeling

Na de behandeling kan er lichte roodheid en zwelling optreden op de behandelde gebieden. Dit is normaal en zou binnen enkele uren tot een dag moeten verminderen.

Voor optimale resultaten worden meerdere sessies aanbevolen, meestal met tussenpozen van enkele weken.

Een van de voordelen van ClearLift is dat het doorgaans weinig tot geen hersteltijd vereist. Je kunt je normale activiteiten doorgaans direct na de behandeling hervatten, maar het is belangrijk om je huid te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon.

ClearLift is ontworpen om de diepere lagen van de huid te behandelen zonder het oppervlak te beschadigen. Omdat het een niet-invasieve procedure is, zijn ernstige bijwerkingen erg zeldzaam.

De ervaring van ongemak varieert van persoon tot persoon. De meeste mensen beschrijven ClearLift als een relatief comfortabele procedure. Tijdens de behandeling kun je warmte en lichte prikjes op de huid voelen, maar over het algemeen wordt het niet als pijnlijk ervaren. Sommige mensen vergelijken het gevoel met het tikken van een elastiekje op de huid.

Voordat je een ClearLift behandeling ondergaat, is het belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief verloopt. Hier zijn enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen die je moet overwegen:

Vermijd Zonnebrand en Zonblootstelling: Gedurende minstens 2 tot 4 weken vóór de behandeling wordt aanbevolen om zonnebrandcrème te gebruiken en blootstelling aan direct zonlicht te vermijden. Een gebruinde huid kan het risico op complicaties zoals pigmentveranderingen vergroten.

Stop met het Gebruik van Actieve Huidverzorgingsproducten: Stop enkele dagen tot een week voor de behandeling met het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten zoals retinoïden, alfa-hydroxyzuren (AHA’s) en bèta-hydroxyzuur (BHA).

Vermijd Huidirritatie: Zorg ervoor dat je huid niet geïrriteerd of ontstoken is voordat je de behandeling ondergaat. Vermijd harsen, scheren of andere agressieve behandelingen op het te behandelen gebied.

Medische Geschiedenis en Medicatie: Bespreek je medische geschiedenis en eventuele medicatie met je behandelaar. Sommige medicijnen of medische aandoeningen kunnen van invloed zijn op de geschiktheid van de behandeling.

Stop met Bloedverdunnende Medicatie: Als je bloedverdunnende medicatie gebruikt, kan je arts je adviseren om deze tijdelijk te stoppen voordat je de behandeling ondergaat. Dit vermindert het risico op bloedingen of blauwe plekken.

Voorbereiding op de Behandeling: Volg eventuele voorbereidende instructies van je behandelaar, zoals het vermijden van bepaalde huidverzorgingsproducten of het aanbrengen van een verdovende crème zoals voorgeschreven.

Gezondheidstoestand: Als je recente huidinfecties, open wonden, koorts of andere gezondheidsproblemen hebt, is het belangrijk om dit aan je behandelaar te melden, aangezien dit invloed kan hebben op de geschiktheid van de behandeling.

Onthoud dat de specifieke voorzorgsmaatregelen kunnen variëren afhankelijk van de aanbevelingen van de behandelende professional en je individuele situatie. Het is essentieel om goed te communiceren met je specialist en al je vragen te stellen voordat je besluit de behandeling te ondergaan.

De nazorg na een ClearLift-behandeling is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid goed herstelt en de beste resultaten behaalt. Hoewel ClearLift doorgaans weinig tot geen hersteltijd vereist, zijn er enkele stappen en richtlijnen die je kunt volgen om je huid te helpen na de behandeling. Hier zijn enkele tips voor nazorg na een ClearLift-behandeling:

Koelen en Kalmeren: Als je direct na de behandeling enige roodheid, zwelling of warmte opmerkt, kun je een koele, schone doek of een ijsverpakking voorzichtig op het behandelde gebied aanbrengen. Dit kan helpen om eventuele ongemakken te verminderen.

Hydratatie: Zorg ervoor dat je je huid goed gehydrateerd houdt na de behandeling. Gebruik een milde, hydraterende crème om de huid te kalmeren en te voeden. Vermijd echter agressieve of actieve huidverzorgingsproducten gedurende de eerste paar dagen.

Bescherming tegen de Zon: Bescherm je huid tegen overmatige blootstelling aan de zon. Gebruik een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF, zelfs als je slechts kort naar buiten gaat. Dit helpt om mogelijke pigmentatieproblemen te voorkomen en de huid te beschermen terwijl deze herstelt.

Make-up: Je kunt meestal dezelfde dag na de behandeling make-up aanbrengen als dat nodig is, maar zorg ervoor dat je milde producten gebruikt en je huid niet irriteert.

Fysieke Activiteit: Vermijd zware lichamelijke activiteit en intensieve trainingen gedurende de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling, omdat dit het herstelproces kan beïnvloeden.

Vermijd Hittebronnen: Vermijd hete douches, sauna’s, stoombaden en hete baden gedurende minstens 48 uur na de behandeling.

Geduld en Gedisciplineerd Huidverzorging: De resultaten van ClearLift ontwikkelen zich geleidelijk na verloop van tijd, dus wees geduldig en blijf je huid goed verzorgen met milde producten en zonbescherming.

Volg Instructies van de Specialist: Volg nauwkeurig alle instructies en aanbevelingen van je behandelaar op. Als je vragen hebt of je maakt je ergens zorgen over, neem dan contact op met de specialist.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de reactie van je huid op de behandeling kan variëren, dus zorg ervoor dat je je goed voelt en goed geïnformeerd bent over de nazorgrichtlijnen voordat je de behandeling ondergaat. Als je ongewone of aanhoudende bijwerkingen opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met je behandelende professional.

Hoewel een ClearLift-behandeling over het algemeen als veilig en geschikt wordt beschouwd voor veel mensen, zijn er bepaalde situaties waarin de behandeling mogelijk niet aanbevolen wordt of waarin voorzichtigheid geboden is. Hier zijn enkele situaties waarin de behandeling mogelijk niet geschikt is:

  • Zwangerschap en Borstvoeding: Als je zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden, is het over het algemeen raadzaam om cosmetische behandelingen uit te stellen, waaronder ClearLift. De mogelijke effecten van de behandeling op de foetus of baby zijn niet volledig bekend, dus veiligheid staat voorop.
  • Huidkanker of Abnormale Huidgroei: Als je een geschiedenis van huidkanker of abnormale huidgroei hebt, is het belangrijk om dit met je behandelende arts te bespreken voordat je een ClearLift-behandeling ondergaat.
  • Actieve Koortslip (Herpes Simplex): Als je op dit moment last hebt van een actieve koortslip (herpes simplex) in het te behandelen gebied, kan de behandeling het virus verspreiden en leiden tot complicaties. Het is raadzaam om de behandeling uit te stellen totdat de koortslip is verdwenen.
  • Gevoelige Huid of Huidaandoeningen: Als je een gevoelige huid hebt, bepaalde huidaandoeningen hebt zoals lupus, psoriasis of ernstige eczeem, of als je recent andere cosmetische procedures hebt ondergaan, moet je dit met je behandelaar bespreken om mogelijke complicaties te vermijden.

 

Het is van cruciaal belang om een uitgebreid consult te hebben met onze gekwalificeerde specialisten voordat je een ClearLift-behandeling ondergaat. Onze professional kan uw specifieke situatie beoordelen en bepalen of de behandeling geschikt is voor u en of er eventuele contra-indicaties zijn die in overweging moeten worden genomen.

Veelgestelde vragen over de Clearlift behandeling

Over het algemeen worden cosmetische behandelingen zoals ClearLift niet vergoed door de standaard zorgverzekering. ClearLift is een esthetische procedure die gericht is op huidverjonging en verbetering van de huidtextuur, en wordt meestal niet beschouwd als medisch noodzakelijk.

Ja, de Clearlift-behandeling kan vaak worden gecombineerd met injectables zoals dermale fillers, afhankelijk van de specifieke behoeften van de patiënt en de aanbevelingen van onze medische professional. Dit soort combinatiebehandelingen wordt soms aangeduid als “liquid facelift” of “non-surgical facelift.”

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836