fbpx

Instituut voor Esthetische Technologie

ERBIUM ND: YAG-LASER

De Erbium Nd: YAG-laser behandeling is gericht op de aanpak van diepe rimpels en littekens. Deze behandeling is ideaal voor algehele huidverbetering maar kan ook plaatselijk ingezet worden zoals bij (acne) littekens en bij rimpeltjes rond de mond en ogen. De laser pakt rimpels en littekenvorming aan in het gezicht maar de behandeling werkt ook uitstekend op het lichaam zoals decolleté, hals en handen. De behandeling kan een mooie aanvulling zijn op een fillerbehandeling, maar is ook uitermate geschikt als een op zichzelf staande behandeling. De behandeling is effectief maar ook intensief, je zult rekening moeten houden met een down time omdat de huid zich na de behandeling zal gaan vernieuwen.

HET VERSCHIL TUSSEN DE ERBIUM ND: YAG-LASER EN EEN TRADITIONELE CO2 LASER
 

Bij conventionele CO2 lasers wordt het gehele huidoppervlak in 1 keer bestraald waardoor het gehele gebied verwond is en de herstelling vele malen langer zal duren. Bij de Erbium Nd: YAG laser worden er per shot 25 minuscule gaatjes in de huid geschoten. De omliggende huid blijft gespaard. Hierdoor kan de huid snel genezen vanuit het niet- verwonde omliggende weefsel en is de downtime aanzienlijk korter

NA DE ERBIUM ND: YAG-LASER BEHANDELING
 

Na de behandeling zal de huid wat rood aanzien en eventuele zwelling kan tegen worden gegaan met een icepack. In de dagen erna kan de huid wat donkerder gekleurd zijn en er kan korstvorming en oedeem vorming optreden waarna de huid langzaam aan zal gaan beginnen met het herstelproces. De downtime beperkt zich tot maximaal 5 dagen.

VOOR DE ERBIUM ND: YAG-LASER BEHANDELING
 

Je dient eerst op een consult te komen zodat de huidtherapeute goed naar de huid kan kijken. Daarnaast adviseren we om 2 weken voor de behandeling te stoppen met roken, hierdoor wordt het herstel na de behandeling bevorderd. Tevens raden we het gebruik van aspirine af en dient de zon zowel 2 weken voor als 4 weken na de behandeling vermeden te worden.

VEELGESTELDE VRAGEN

Over het algemeen raden we deze behandeling aan voor de 40+ huid maar we kunnen ook een jongere huid behandelen wanneer er sprake is van vroegtijdige rimpelvorming of de aanwezigheid van diepe littekens. De laser is toepasbaar op verschillende huidtypes maar helaas niet op een donkere huid in verband met de hoeveelheid pigment.

Echter is het altijd belangrijk om van te voren samen met de arts het verwachte resultaat te bespreken aan de hand van de huidige huidconditie.

Tijdens de behandeling met de Erbium Nd: YAG-laser wordt een laserstraal gefractioneerd in meerdere dunne stralen. Met deze stralen worden minuscule gaatjes in de huid geschoten. Door deze kleine verwondingen gaat de huid zich opnieuw opbouwen. In dit proces wordt ook collageen gevormd wat de rimpels of littekens als het ware van binnenuit opvult.

Bij conventionele CO2 lasers wordt het gehele huidoppervlak in één keer bestraald waardoor het gehele gebied verwond is en de herstelling vele malen langer zal duren. Bij de Erbium laser versnelt het omliggende niet verwonde weefsel het genezingsproces van het verwonde weefsel.

De laser behandeling zelf is snel en kan binnen 35-45 minuten voltooid zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Het aantal behandelingen hangt af van de huidconditie en het beoogde resultaat. Voor optimaal resultaat zijn circa 4 behandelingen nodig. Het resultaat is pas na 3 maanden zichtbaar. Op dat moment kunnen wij ook voor je kijken naar een eventuele vervolg behandeling.

Het resultaat hangt af van jouw huidconditie. Over het algemeen kan een aanzienlijke huidverjonging gerealiseerd worden. De structuur van jouw huid zal aanzienlijk verbeteren waardoor je jouw egale teint en uitstraling terug zult krijgen. Daarnaast kunnen we met deze behandeling rimpeltjes en fijne lijntjes aanzienlijk verminderen.

Met de fractionele laser kunnen we onder andere het gezicht, de hals, het decolleté en de handen behandelen. Daarnaast kan dit type laser ook plaatselijk ingezet worden zoals bij (acne) littekens, rimpeltjes rond de mond en de ogen.

De Erbium laser is geschikt voor de 40+ huid die een matige tot aanzienlijke huidveroudering toont. Echter, de behandeling is helaas niet geschikt voor mensen met een donkere huid wegens de hoeveelheid pigment die zich in de huid bevindt.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie en het beoogde resultaat. Doorgaans volstaan 3 tot 5 behandelingen. Tijdens een intake gesprek stellen we samen een behandelplan op waarin het aantal behandelingen ter sprake komt evenals het verwachtingspatroon qua resultaat. We proberen tevens zoveel mogelijk rekening te houden met jouw beschikbare budget.

Alle mogelijke risico’s worden uitvoerig met je besproken tijdens een intake gesprek met een van onze specialisten. Tijdens dit gesprek kunnen we jouw huid tot in detail analyseren en eventuele contra-indicaties met je bespreken om risico’s uit te sluiten.

Tijdens de intake kan de arts al bepalen wat de juiste intensiteit is voor uw huidconditie en verwachtingspatroon. Deze behandelintensiteit kan heel nauwkeurig afgesteld worden om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen en uiteraard de veiligheid van de handeling te waarborgen. Het is niet automatisch zo dat een hogere intensiteit betere resultaten geeft, iedere huid is verschillend en hier wordt de behandeling op aangepast.

De hersteltijd van een behandeling met de fractionele Erbium Nd: YAG-laser is gelukkig kort en beperkt zich tot maximaal 5 dagen. Direct na de laser behandeling zal de huid warm aanvoelen. Er wordt geen koud compres toegepast aangezien warmte het resultaat juist ten goede komt. De dag na de behandeling kan de huid rood en gezwollen aandoen, tevens kan wat korstvorming optreden. Deze klachten zullen na uiterlijk 5 dagen minimaal zijn.

De huid zal de eerste dragen vrij droog aanvoelen. Voor de ultieme naverzorging adviseren wij de producten van Alhydran. Deze zijn verkrijgbaar bij ons in de kliniek. Het huidverjongingsproces na de laserhandeling kan wel tot 2 maanden doorgaan, in deze gehele periode dien je jouw huid dagelijks te voorzien van een factor 30 zonnebrand. Daarnaast mag je jezelf niet overmatig blootstellen aan de zon in verband met pigmentatie.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836