Instituut voor Esthetische Technologie

Erbium laser (ablatief)

De erbium laser is een type laserapparaat dat wordt gebruikt voor verschillende medische en cosmetische toepassingen, vooral voor huidverjonging en huidverbetering. Het maakt gebruik van de golflengtes van erbium-ionen om gecontroleerde energiepulsen af te geven, die gericht zijn op de oppervlaktelaag van de huid of dieper kunnen doordringen.

Resultaten na de Erbium Laser behandeling

De resultaten van een ablatieve erbium laserbehandeling kunnen aanzienlijk zijn, maar het is belangrijk om te begrijpen dat ze geleidelijk zichtbaar worden naarmate je huid zich herstelt en zich vernieuwt. De exacte resultaten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de intensiteit van de behandeling, het te behandelen gebied, je huidtype en je individuele reactie op de laser.

Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de Erbium Laser behandeling

Gelaat geheel
€350
Littekens
Vanaf €85
Per zone (bijv. wangen)
In overleg

De Erbium Laser behandeling

Hier zijn enkele kenmerken en toepassingen van een ClearLift behandeling:

 1. Rimpelreductie: De ablatieve erbium laser kan worden ingezet om fijne lijntjes en rimpels in het gezicht, zoals kraaienpootjes en fronslijnen, te verminderen door beschadigde huidcellen te verwijderen en de productie van nieuw collageen en elastine te stimuleren.
 2. Littekenbehandeling: Deze laser is effectief bij het vervagen van littekens, inclusief acnelittekens, chirurgische littekens en littekens door verwondingen. De behandeling helpt de huidtextuur te verbeteren door het aanpakken van onregelmatigheden.
 3. Huidverstrakking: De warmte die door de ablatieve erbium laser wordt gegenereerd, kan de huid strakker maken door de collageenproductie te stimuleren en de bestaande collageenvezels te vernieuwen.
 4. Huidpigmentatie: De laser kan ook helpen bij het verminderen van oppervlakkige pigmentatieproblemen, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en sproeten.
 5. Textuurverbetering: De behandeling kan de algehele textuur van de huid verbeteren door het verwijderen van beschadigde huidcellen en het bevorderen van nieuwe celgroei.
 6. Striae (striae): Hoewel het geen volledige verwijdering van striae garandeert, kan de ablatieve erbium laser helpen bij het vervagen van striae en het verbeteren van hun uiterlijk.
 7. Verjonging van de Huid: Over het algemeen wordt de ablatieve erbium laser gebruikt voor huidverjonging, waardoor de huid er jeugdiger en gezonder uitziet door de stimulatie van huidvernieuwing en collageenproductie.

Hier is een overzicht van hoe de behandeling doorgaans verloopt:

 1. Consultatie: Voordat je de behandeling ondergaat, zal je een consultatie hebben met de behandelaar. Tijdens dit gesprek zal je huid worden beoordeeld, zullen je doelen worden besproken en zal de behandelaar bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de ablatieve erbium laserbehandeling.
 2. Voorbereiding: Op de dag van de Erbium Laser behandeling zal de huid worden gereinigd en kan eventueel een verdovende crème worden aangebracht om ongemak tijdens de procedure te minimaliseren. Dit kan een uur voor de behandeling worden aangebracht en kan helpen om het ongemak te verminderen.
 3. Tijdens de behandeling: Tijdens de behandeling zal je een beschermende bril dragen om je ogen te beschermen tegen het laserlicht. De behandelaar zal de erbium laser over het te behandelen gebied bewegen, waarbij gecontroleerde laserpulsen worden afgegeven. Deze pulsen richten zich op de huid en kunnen variëren in intensiteit, afhankelijk van de diepte en het doel van de behandeling. Tevens kan je tijdens de behandeling warmte en een lichte prikkeling op de huid voelen. Sommige mensen ervaren ongemak, maar de verdovende crème helpt meestal om dit te minimaliseren. De behandelaar kan ook een koelapparaat gebruiken om de huid te koelen en het comfort te vergroten.
 4. Duur van de Behandeling: De duur van de behandeling kan variëren afhankelijk van het te behandelen gebied en de intensiteit van de laser. Over het algemeen kan een sessie 20 minuten tot een uur duren.
 5. Direct na de Behandeling: Na de Erbium Laser behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. Het kan ook warm aanvoelen, vergelijkbaar met een zonnebrand. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Het is belangrijk om goed te communiceren met je behandelaar en eventuele vragen of zorgen te bespreken voordat je de behandeling ondergaat. Ze kunnen je adviseren over wat je kunt verwachten en je voorzien van gedetailleerde nazorginstructies om het herstelproces te optimaliseren.

Het aantal benodigde ablatieve erbium laserbehandelingen varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke huidprobleem dat je wilt aanpakken, de diepte van de behandeling, je individuele reactie op de laser, en je uiteindelijke doelen. Over het algemeen worden meerdere behandelingssessies aanbevolen om optimale resultaten te bereiken.

Voor oppervlakkige huidproblemen, zoals fijne lijntjes en lichte rimpels, kunnen doorgaans 2 tot 4 behandelingen met tussenpozen van enkele weken tot maanden voldoende zijn om merkbare verbeteringen te zien. Als je diepere huidproblemen hebt, zoals diepere rimpels of littekens, zijn mogelijk meer behandelingen nodig.

Het aantal sessies kan ook variëren op basis van het gebied dat wordt behandeld. Bijvoorbeeld, gezichtsbehandelingen kunnen minder sessies vereisen dan behandelingen op andere delen van het lichaam.

Afhankelijk van de diepte van de behandeling, kan er enige hersteltijd nodig zijn. De huid kan enkele dagen tot enkele weken rood en schilferig blijven. Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon en specifieke nazorginstructies van de behandelaar op te volgen. De duur en ernst van de downtime kunnen variëren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat downtime een normaal onderdeel is van het herstelproces na een ablatieve erbium laser behandeling. Gedurende deze periode is het cruciaal om de voorzorgs- en nazorginstructies van je behandelaar nauwgezet op te volgen om de beste resultaten te bereiken en eventuele complicaties te minimaliseren. Als je vragen hebt over het verwachte herstel of bijwerkingen, aarzel dan niet om ze met je behandelaar te bespreken.

Ablatieve erbium laserbehandelingen worden uitgevoerd door onze getrainde en gekwalificeerde professionals, meestal dermatologen of esthetisch specialisten. De behandeling wordt daarom als veilig beschouwd. Het is echter essentieel om een uitgebreid consult te hebben voordat je de behandeling ondergaat, zodat je behandelaar je medische geschiedenis kan beoordelen en eventuele risico’s kan bespreken.

De ervaring van pijn varieert sterk van persoon tot persoon. Sommige mensen beschrijven de ablatieve erbium laserbehandeling als draaglijk en vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid wordt getikt, terwijl anderen het als ongemakkelijk of licht pijnlijk kunnen ervaren. Het ongemak kan worden verminderd door plaatselijke verdovende crème toe te passen voordat de behandeling begint.

Voorzorgsmaatregelen voor de Erbium Laser behandeling:

 1. Vermijd Zonblootstelling: Gedurende minstens 2 tot 4 weken voorafgaand aan de behandeling wordt aanbevolen om zonblootstelling te minimaliseren en geen zonnebaden te nemen. Een gebruinde huid kan het risico op complicaties vergroten.
 2. Stop met Bepaalde Huidverzorgingsproducten: Stop enkele dagen tot een week voor de behandeling met het gebruik van huidverzorgingsproducten die retinol, alfa-hydroxyzuren (AHA’s), beta-hydroxyzuren (BHA’s) of andere potentieel irriterende ingrediënten bevatten.
 3. Vermijd Make-up: Kom zonder make-up naar de afspraak, zodat de behandelaar een schone huid heeft om mee te werken.
 4. Medicatie en Allergieën: Bespreek alle medicijnen, zowel actueel als oraal, die je gebruikt, evenals eventuele allergieën of huidreacties die je in het verleden hebt gehad.
 5. Hydratatie: Houd je huid goed gehydrateerd in de dagen voorafgaand aan de behandeling. Goede hydratatie helpt de huid te herstellen en het risico op bijwerkingen te verminderen.

Onthoud dat de exacte voorzorginstructies kunnen variëren op basis van de intensiteit van de behandeling en de specifieke aanbevelingen van je behandelaar. Het is van cruciaal belang om hun advies nauwgezet op te volgen voor een succesvolle en veilige Erbium Laser behandeling.

Nazorg na de Erbium Laser behandeling:

 1. Verzorging van de Huid: Volg de instructies van je behandelaar op voor het reinigen en verzorgen van je huid na de behandeling. Gebruik zachte, niet-irriterende producten en volg de aanbevolen routine.
 2. Koeling en Kalmering: Direct na de behandeling kan het nuttig zijn om koele kompressen of ijsverpakkingen te gebruiken om eventuele zwelling en ongemak te verminderen.
 3. Hydratatie: Gebruik een vochtinbrengende crème die is aanbevolen door je behandelaar om je huid gehydrateerd te houden en het herstel te bevorderen.
 4. Bescherming tegen de Zon: Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende enkele weken na de behandeling. Als je naar buiten gaat, draag dan beschermende kleding en gebruik een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF.
 5. Vermijd Make-up: Gebruik geen make-up gedurende de eerste dagen na de behandeling of volg de instructies van je behandelaar op wanneer je make-up mag aanbrengen.
 6. Vermijd Warmtebronnen: Gedurende enkele dagen tot een week na de behandeling moet je vermijden om in hete douches, sauna’s, stoombaden en hete baden te gaan, omdat dit het herstelproces kan vertragen.

Onthoud dat de exacte nazorginstructies kunnen variëren op basis van de intensiteit van de behandeling en de specifieke aanbevelingen van je behandelaar. Het is van cruciaal belang om hun advies nauwgezet op te volgen voor een succesvolle en veilige Erbium Laser behandeling.

De ablatieve erbium laserbehandeling is niet geschikt voor iedereen en er zijn bepaalde situaties waarin de behandeling mogelijk niet wordt aanbevolen of voorzichtigheid geboden is. Hier zijn enkele situaties waarin de behandeling mogelijk niet geschikt is:

 1. Zwangerschap en Borstvoeding: Tijdens de zwangerschap en borstvoeding wordt het meestal afgeraden om cosmetische behandelingen te ondergaan, waaronder de ablatieve erbium laser. Dit is omdat de effecten van de laser op de zich ontwikkelende foetus of baby niet volledig bekend zijn.
 2. Actieve Huidinfecties of Wonden: Als je actieve huidinfecties, open wonden, ontstekingen of koorts hebt in het te behandelen gebied, wordt het over het algemeen aanbevolen om de behandeling uit te stellen totdat de huid volledig is hersteld.
 3. Zongebruinde Huid: Een recente blootstelling aan de zon of het hebben van een gebruinde huid kan het risico op complicaties en bijwerkingen verhogen. Het wordt vaak aanbevolen om de behandeling uit te stellen totdat de huid haar natuurlijke kleur heeft hersteld.
 4. Huidkanker of Abnormale Huidgroei: Als je een geschiedenis van huidkanker of abnormale huidgroei hebt, moet je dit bespreken met je behandelaar voordat je een ablatieve erbium laserbehandeling overweegt.
 5. Actieve Koortslip (Herpes Simplex): Als je op dit moment last hebt van een actieve koortslip (herpes simplex) in het te behandelen gebied, kan de behandeling het virus verspreiden en leiden tot complicaties. Het is raadzaam om de behandeling uit te stellen totdat de koortslip is verdwenen.
 6. Gebruik van Bepaalde Medicijnen: Sommige medicijnen, zoals bepaalde acne-medicijnen of bloedverdunnende medicatie, kunnen van invloed zijn op de geschiktheid van de Erbium Laser behandeling. Het is belangrijk om al je medicijnen te bespreken met je behandelaar tijdens het consult.
 7. Huidtype en Gevoeligheid: Mensen met een zeer donkere huidskleur of zeer gevoelige huid kunnen mogelijk niet geschikt zijn voor de ablatieve erbium laserbehandeling, omdat deze huidtypes een verhoogd risico kunnen hebben op complicaties zoals hyperpigmentatie of littekenvorming.
 8. Recente Cosmetische Ingrijpende Procedures: Als je recent andere cosmetische procedures hebt ondergaan, zoals chemische peelings, b0t0x of fillers, moet je dit bespreken met je behandelaar, aangezien dit van invloed kan zijn op de geschiktheid en timing van de ablatieve erbium laserbehandeling.

Het is van belang om een consult te hebben met een gekwalificeerde dermatoloog of esthetisch specialist voordat je een ablatieve erbium laserbehandeling ondergaat.Bovenkant formulier

Veelgestelde vragen over de Erbium Laser behandeling

In de meeste gevallen worden cosmetische behandelingen, zoals ablatieve erbium laserbehandelingen, niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit komt omdat deze behandelingen meestal worden uitgevoerd om esthetische redenen en niet als medisch noodzakelijk worden beschouwd.

Het is echter mogelijk dat in sommige uitzonderlijke situaties een ablatieve erbium laserbehandeling wel gedeeltelijk wordt vergoed als er sprake is van een medische indicatie, zoals het behandelen van littekens die aanzienlijke functionele of psychologische hinder veroorzaken. In dergelijke gevallen moet je mogelijk medische documentatie en goedkeuring van een arts verstrekken om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Het is raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met je zorgverzekeraar en/of een gekwalificeerde medische professional om te bepalen of er in jouw specifieke situatie enige kans op vergoeding bestaat. Over het algemeen moet je echter voorbereid zijn op het betalen van de kosten van een ablatieve erbium laserbehandeling uit eigen zak, aangezien deze behandelingen meestal worden beschouwd als cosmetische procedures.

 

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836