Instituut voor Esthetische Technologie

Fillers

Fillers zijn rimpel vullers, ofwel injecteerbare gels die behoren tot de groep injectables. Fillers zijn op dit moment erg populair en worden vooral gebruikt voor het opvullen van oppervlakkige en diepe rimpels. Het is daarnaast ook mogelijk om met een filler de contouren van het gezicht te verbeteren.

RADIESSE

Radiesse werkt effectief voor het verminderen van diepe rimpels, contourcorrectie en heeft een liftend effect.

PROFHILO

Met een Profhilo behandeling bereik je dat je huid zichzelf herstelt en is er absoluut geen kans op onnatuurlijke resultaten.

BOTOX

Botox werkt door tijdelijk de spieractiviteit te verminderen, waardoor de overliggende huid gladder wordt.

Plan een gratis injectables consult

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Zodat we u kunnen helpen vanuit de meest dichtbij zijnde vestiging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Resultaten na een filler behandeling

Bij I.E.T. benaderen wij het gezicht op een holistische methode. Daarnaast gebruiken wij A-merk fillers en de nieuwste injectie technieken. Hierdoor is het mogelijk om het gezicht weer een jeugdige, frisse uitstraling te geven. Wij streven naar de mooiste versie van jezelf met een natuurlijk resultaat.

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk:

 • Rimpelbehandeling
  • Neus-lippenplooi
  • Marionetlijnen (lijnen die vanuit de mondhoeken naar beneden lopen)
  • Rokerslijntjes (rimpels rondom de mond)
  • Rimpels gelaat
 • Lipvergroting
 • Opvullen lipcontour
 • Wallen, kringen onder de ogen (traangoot)
 • Afhangende mondhoeken
 • Volumeherstel wangen
 • Huidverstrakking gelaat
 • Accentueren jukbeenderen
 • Verstrakken kaaklijn
 • Liquid facelift
 • Handen
Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de filler behandeling

De prijs voor een filler behandeling kan variëren, en dit hangt voornamelijk af van je persoonlijke wensen en behoeften. Daarom geven wij hieronder vanaf prijzen.

Fillers
Handen
v.a. €489
Jukbeenderen
v.a. €600
Kaaklijn
v.a. €400
Lippen
v.a. €350
Liquid Facelift
v.a. €960
Marionetlijnen
v.a. €350
Mondhoeklift
v.a. €350
Neus lippen plooi
v.a. €350
Rokerslijnen
v.a. €350
Slapen
v.a. €350
Traangootjes
v.a. €350
Wangen
v.a. €350
Tarief per 1 ml
€350

De filler behandeling

Een fillerbehandeling, ook wel bekend als injecteerbare fillers, wordt vaak gebruikt om verschillende cosmetische doelen te bereiken. Fillers zijn gelachtige substanties die in de huid worden geïnjecteerd om volume toe te voegen, rimpels en fijne lijntjes te verminderen, en om bepaalde gezichtskenmerken te verbeteren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen van fillerbehandelingen:

 1. Rimpelvermindering: Fillers kunnen worden gebruikt om rimpels en fijne lijntjes in het gezicht, zoals kraaienpootjes, fronslijnen en lachrimpels, te verminderen of op te vullen.

 2. Lipvergroting: Fillers worden vaak gebruikt om de lippen voller en jeugdiger te maken.

 3. Volumeherstel: Met het ouder worden kan het gezicht volume verliezen, wat resulteert in ingevallen wangen of slapte. Fillers kunnen worden gebruikt om verloren volume te herstellen en de contouren van het gezicht te verbeteren.

 4. Neuscorrectie zonder operatie: Fillers kunnen worden gebruikt om onvolkomenheden in de neus, zoals een kromme neusbrug of een kromme tip, tijdelijk te corrigeren zonder een operatie.

 5. Kin- en kaakverbetering: Fillers kunnen worden gebruikt om de kin en kaaklijn te verbeteren, wat kan resulteren in een meer gedefinieerde en symmetrische uitstraling.

 6. Traangootcorrectie: Fillers kunnen worden ingezet om de donkere kringen en holle gebieden onder de ogen te verminderen.

 7. Handverjonging: Fillers kunnen ook op de handen worden gebruikt om verloren volume te herstellen en de tekenen van veroudering te verminderen.

  1. Consultatie: De behandeling begint meestal met een consultatie, waarbij de patiënt zijn of haar wensen en verwachtingen met de arts bespreekt. De arts zal de medische geschiedenis van de patiënt beoordelen en de behandelingsopties bespreken.

  2. Voorbereiding: De patiënt wordt voorbereid op de behandeling. Dit kan onder meer het reinigen van het behandelgebied en het aanbrengen van een verdovende crème of lokale verdoving om eventuele pijn of ongemak tijdens de procedure te minimaliseren.

  3. Injectie van de filler: De arts zal de filler met behulp van een dunne naald of canule in de huid injecteren op de gewenste locaties. De techniek kan variëren afhankelijk van het behandelde gebied en het type filler dat wordt gebruikt.

  4. Beoordeling en aanpassing: Na elke injectie beoordeelt de arts het resultaat en kan hij of zij beslissen of aanpassingen nodig zijn om het gewenste effect te bereiken. Dit proces gaat door totdat de gewenste verbetering is bereikt.

  5. Nazorg: Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling en mogelijk blauwe plekken optreden op de behandelde gebieden. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard. De patiënt kan enkele richtlijnen krijgen over hoe hij of zij voor de behandelde gebieden moet zorgen en wat te vermijden in de dagen na de behandeling.

  6. Resultaten: De resultaten van een fillerbehandeling zijn meestal direct zichtbaar, maar kunnen zich gedurende enkele dagen tot een week na de behandeling verder ontwikkelen. Het uiteindelijke resultaat hangt af van het type filler en de specifieke doelen van de cliënt.

Het aantal fillerbehandelingen dat iemand nodig heeft, kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de individuele doelen, de te behandelen gebieden, het type filler dat wordt gebruikt, de mate van volumeverlies of rimpels, en de persoonlijke reactie van de patiënt op de behandeling. Over het algemeen zijn er echter enkele overwegingen:

 1. Type behandeling: Voor sommige mensen kan een enkele fillerbehandeling voldoende zijn om hun gewenste resultaten te bereiken. Anderen hebben mogelijk meerdere behandelingen nodig, vooral als ze verschillende gebieden van het gezicht willen behandelen of als ze geleidelijke verbeteringen willen zien.

 2. Onderhoud: Fillers zijn meestal tijdelijk en de duur van de resultaten kan variëren afhankelijk van het type filler. Sommige fillers kunnen enkele maanden duren, terwijl andere tot een jaar of langer meegaan. Om de resultaten te behouden, kan periodiek onderhoud nodig zijn, wat betekent dat iemand regelmatig terug moet komen voor aanvullende behandelingen.

 3. Opbouw: In sommige gevallen kan een arts aanbevelen om de behandeling in fasen uit te voeren, waarbij kleine hoeveelheden filler geleidelijk worden geïnjecteerd om een natuurlijk ogend resultaat te bereiken zonder overmatig volume toe te voegen.

 4. Persoonlijke doelen: Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt ook af van de persoonlijke doelen van de patiënt. Sommige mensen willen mogelijk een subtiele verjonging, terwijl anderen een meer opvallende transformatie wensen.

De downtime na een fillerbehandeling kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type filler dat wordt gebruikt, de locatie van de injecties, de individuele reactie van de patiënt en de techniek van de behandelaar. Over het algemeen kan fillerbehandeling gepaard gaan met enige mate van ongemak en bijwerkingen, maar deze zijn meestal mild en van voorbijgaande aard.

Hier zijn enkele veelvoorkomende bijwerkingen en de bijbehorende downtime na een fillerbehandeling:

 1. Zwelling: Na de behandeling is zwelling in het behandelde gebied gebruikelijk. De mate van zwelling kan variëren, maar het kan enkele dagen tot een week duren voordat de zwelling aanzienlijk afneemt.

 2. Blauwe plekken: Blauwe plekken kunnen voorkomen op de injectieplaatsen en kunnen enkele dagen tot een week aanhouden. Het dragen van make-up kan helpen om blauwe plekken te verbergen als dat gewenst is.

 3. Roodheid: Het behandelde gebied kan ook tijdelijk rood worden. Dit kan enkele dagen aanhouden, maar verdwijnt meestal na verloop van tijd.

 4. Mogelijk ongemak: Sommige mensen ervaren lichte pijn, jeuk of een branderig gevoel op de injectieplaatsen. Dit ongemak kan enkele dagen aanhouden.

 5. Mogelijke zwelling of knobbeltjes: In zeldzame gevallen kunnen fillers leiden tot onregelmatigheden, zoals knobbeltjes of bultjes onder de huid. Dit kan enige tijd duren om op te lossen.

Over het algemeen kun je na een fillerbehandeling je dagelijkse activiteiten meestal hervatten, maar het is mogelijk dat je enkele dagen wilt wachten tot de bijwerkingen zijn afgenomen, vooral als je van plan bent om sociale evenementen bij te wonen of als je je ongemakkelijk voelt door de zichtbare effecten van de behandeling.

Een fillerbehandeling kan over het algemeen als veilig worden beschouwd wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde medische professional, zoals een dermatoloog, plastisch chirurg of cosmetisch arts. De veiligheid van de behandeling hangt ook af van het gebruik van goedgekeurde fillers en het naleven van hygiënische procedures.

Wat betreft de pijn, de meeste fillerbehandelingen veroorzaken enige mate van ongemak, maar ze worden meestal als goed te verdragen beschouwd. Het ongemak kan variëren afhankelijk van de individuele pijndrempel, het behandelde gebied en de gebruikte techniek. Er zijn echter verschillende maatregelen die worden genomen om het ongemak tijdens een fillerbehandeling te minimaliseren:

 1. Verdoving: Voorafgaand aan de behandeling kan een verdovende crème of gel op het behandelde gebied worden aangebracht om de huid te verdoven en het ongemak van de injecties te verminderen.

 2. Lokale verdoving: Sommige fillers bevatten een lokaal verdovingsmiddel om het ongemak tijdens de behandeling te verminderen.

 3. Korte naalden of canules: Artsen kunnen kiezen voor kortere naalden of canules (dunne buisjes) om de injecties minder pijnlijk te maken.

 4. Koeling: Het gebruik van koude kompressen voor en na de behandeling kan helpen bij het verminderen van pijn en zwelling.

Hoewel de meeste mensen weinig tot matig ongemak ervaren tijdens een fillerbehandeling, kan de ervaring variëren. Sommige mensen vinden de injecties vrijwel pijnloos, terwijl anderen enig ongemak kunnen voelen. De meeste ongemakken verdwijnen snel na de behandeling.

Voorafgaand aan een fillerbehandeling zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat de behandeling zo veilig en effectief mogelijk verloopt. Hier zijn enkele belangrijke voorzorgsmaatregelen die u kunt overwegen:

 1. Consultatie met een gekwalificeerde arts: Zoek een ervaren en gekwalificeerde arts, zoals een dermatoloog, plastisch chirurg of cosmetisch arts, die gespecialiseerd is in fillerbehandelingen. Tijdens een consultatie kunt u uw doelen bespreken, eventuele vragen stellen en de behandelingsopties bespreken.

 2. Medische geschiedenis delen: Tijdens het consult moet u uw medische geschiedenis delen, inclusief eventuele allergieën, medicijnen die u gebruikt, eerdere cosmetische ingrepen en medische aandoeningen. Dit helpt de arts om eventuele risico’s beter te begrijpen en de juiste filler en behandelingstechniek te kiezen.

 3. Stoppen met bloedverdunners: Sommige medicijnen, zoals aspirine, niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID’s) en anticoagulantia, kunnen het risico op blauwe plekken en bloedingen tijdens de behandeling vergroten. Uw arts kan u adviseren om deze medicijnen enkele dagen voor de behandeling te vermijden.

 4. Vermijd alcohol en vitamine E-supplementen: Alcohol en hoge doses vitamine E kunnen de neiging tot blauwe plekken verhogen. Het is raadzaam om het gebruik van deze stoffen enkele dagen voor de behandeling te beperken.

 5. Voorkom infecties: Zorg ervoor dat het behandelde gebied schoon en vrij van infecties is. Als u een actieve huidinfectie heeft, moet u wachten tot deze is genezen voordat u een fillerbehandeling ondergaat.

 6. Plan uw afspraak zorgvuldig: Het is een goed idee om uw fillerbehandeling te plannen op een moment dat u voldoende tijd heeft voor herstel, mocht u enige downtime ervaren. Vermijd het plannen van belangrijke sociale evenementen of reizen direct na de behandeling.

 7. Bespreek uw verwachtingen: Zorg ervoor dat u uw verwachtingen duidelijk bespreekt met uw arts tijdens de consultatie. Dit helpt om realistische resultaten te bereiken die aan uw wensen voldoen.

 8. Nazorginstructies opvolgen: Volg nauwgezet de nazorginstructies van uw arts na de behandeling. Dit kan onder meer het vermijden van intensieve lichaamsbeweging, zonblootstelling en het nemen van eventuele voorgeschreven medicijnen omvatten.

Het volgen van deze voorzorgsmaatregelen kan helpen om een veilige en succesvolle fillerbehandeling te garanderen. Het is ook van cruciaal belang om eventuele vragen of zorgen te bespreken met uw behandelend arts voordat de behandeling begint.

Na een fillerbehandeling is het belangrijk om de juiste nazorgmaatregelen te volgen om het herstel te bevorderen en mogelijke complicaties te minimaliseren. Hier zijn enkele belangrijke nazorgrichtlijnen die u kunt overwegen:

 1. Koeling: U kunt na de behandeling een koud kompres aanbrengen op de behandelde gebieden om zwelling en roodheid te verminderen. Gebruik echter geen direct ijs op de huid, omdat dit de huid kan beschadigen. Wikkel ijs in een schone doek voordat u het op de huid plaatst.

 2. Vermijd blootstelling aan de zon: Directe blootstelling aan de zon kan de gevoeligheid van de behandelde huid vergroten en de kans op complicaties vergroten. Het is raadzaam om zonblootstelling te vermijden en een breed-spectrum zonnebrandcrème te dragen als u naar buiten gaat.

 3. Vermijd intense lichaamsbeweging: Het wordt aanbevolen om intense lichaamsbeweging en activiteiten die zweten veroorzaken, zoals sporten, gedurende 24 tot 48 uur na de behandeling te vermijden om te voorkomen dat de filler zich verspreidt.

 4. Niet wrijven of masseren: Vermijd wrijven of masseren van de behandelde gebieden, omdat dit de filler kan verplaatsen. Het is het beste om de behandelde gebieden met zorg te behandelen.

 5. Gebruik geen make-up: Het is meestal het beste om gedurende ten minste 24 uur na de behandeling geen make-up op de behandelde gebieden aan te brengen om het risico op infectie te minimaliseren.

 6. Vermijd alcohol en bloedverdunnende medicijnen: Vermijd het drinken van alcohol en het gebruik van bloedverdunnende medicijnen gedurende minstens 24 uur na de behandeling, omdat dit de kans op blauwe plekken kan vergroten.

 7. Opvolgen met uw arts: Houd contact met uw behandelend arts en volg eventuele vervolgafspraken op. Uw arts kan uw voortgang beoordelen en aanvullende zorginstructies geven indien nodig.

 8. Wees geduldig: Het uiteindelijke resultaat van de fillerbehandeling kan enkele dagen tot een week duren om zich volledig te ontwikkelen. Wees geduldig en geef uw huid de tijd om te herstellen.

Als u zich zorgen maakt over eventuele bijwerkingen of ongewone reacties na de behandeling, neem dan onmiddellijk contact op met uw behandelend arts. Het is belangrijk om nauw samen te werken met uw arts tijdens het hele proces om ervoor te zorgen dat u een veilige en succesvolle fillerbehandeling ondergaat.

Een fillerbehandeling is mogelijk niet geschikt voor bepaalde individuen, afhankelijk van hun medische geschiedenis, gezondheidstoestand en andere factoren. Hier zijn enkele situaties waarin een fillerbehandeling wellicht niet geschikt is:

 1. Zwangerschap en borstvoeding: Het wordt over het algemeen afgeraden om fillerbehandelingen te ondergaan tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding, omdat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de veiligheid van fillers in deze situaties.

 2. Allergieën: Als u allergisch bent voor de bestanddelen van de gebruikte filler, moet u deze behandeling vermijden. Uw arts kan allergietests uitvoeren voordat de behandeling wordt overwogen.

 3. Auto-immuunziekten: Mensen met actieve auto-immuunziekten, zoals lupus of reumatoïde artritis, kunnen mogelijk geen fillerbehandeling ondergaan, omdat dit het risico op complicaties kan vergroten.

 4. Huidinfecties: Als u een actieve huidinfectie heeft in het gebied waar u een filler wilt laten injecteren, moet u wachten tot de infectie volledig is genezen voordat u de behandeling overweegt.

 5. Bloedstollingsstoornissen: Mensen met bloedstollingsstoornissen, zoals hemofilie of gebruik van anticoagulantia, kunnen een verhoogd risico op bloedingen en blauwe plekken hebben na een fillerbehandeling. Raadpleeg uw arts als u dergelijke aandoeningen heeft.

 6. Ernstige medische aandoeningen: Individuen met ernstige medische aandoeningen zoals ongecontroleerde diabetes, kanker of ernstige hart- en vaatziekten moeten een fillerbehandeling vermijden, omdat dit hun risico op complicaties kan vergroten.

 7. Overgevoeligheid voor fillers: Sommige mensen kunnen overgevoeligheid of allergische reacties vertonen op bepaalde typen fillers. Daarom is het belangrijk om eventuele allergieën vooraf te bespreken en testen uit te voeren indien nodig.

Het is essentieel om uw medische geschiedenis en eventuele gezondheidsproblemen openlijk met uw arts te bespreken tijdens het consultatiegesprek voordat u een fillerbehandeling ondergaat. Uw arts kan u adviseren over de geschiktheid van de behandeling op basis van uw individuele situatie en medische geschiedenis. Als u twijfels heeft over uw geschiktheid voor een fillerbehandeling, is het raadzaam om een grondige evaluatie en advies van een gekwalificeerde medische professional te krijgen.

Veelgestelde vragen over de filler behandeling

Fillers zijn gelachtige substanties die in de huid worden geïnjecteerd om volume toe te voegen, rimpels en fijne lijntjes te verminderen, en bepaalde gezichtskenmerken te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten fillers, waaronder hyaluronzuurfillers, collageenstimulerende fillers, en permanente fillers. Hyaluronzuurfillers zijn de meest voorkomende en populaire.

De duur van de resultaten varieert afhankelijk van het type filler en de locatie waar deze wordt geïnjecteerd. Over het algemeen variëren de resultaten van enkele maanden tot een jaar of langer.

Een fillerbehandeling duurt meestal 30 minuten tot een uur, afhankelijk van het aantal injecties en het te behandelen gebied.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836