fbpx

Instituut voor Esthetische Technologie

COOLSCULPTING (THE ORIGINAL)

Nauwkeurig gecontroleerde koeling om de vetcellen onder de huid aan te pakken.

WAT IS COOLSCULPTING?

CoolSculpting® is een toonaangevende, niet-invasieve behandeling voor vetreductie door ongewenst vet te kristalliseren. Er zijn geen operaties nodig en er is minimale uitvaltijd te verwachten. Met meer dan 7 miljoen CoolSculpting®-behandelcycli wereldwijd uitgevoerd, krijgen mensen overal ter wereld een andere kijk op zichzelf.

INHOUD VAN DE PAGINA

HOE WERKT COOLSCULPTING®

De CoolSculpting®-behandeling levert nauwkeurig gecontroleerde koeling om de vetcellen onder de huid aan te pakken. De behandelde vetcellen worden gekristalliseerd en vernietigd. Vervolgens verwerkt uw lichaam op natuurlijke wijze het vet en elimineert het de behandelde cellen.* Het resultaat? Een beter gevormde versie van uzelf

BEHANDELZONES

Soms zijn diëten en lichaamsbeweging gewoon niet voldoende om ongewenst vet weg te krijgen. Bij de volgende gebieden kunt u daar wat aan doen.

CoolSculpting werkt zeer effectief en zorgt voor definitieve vetverwijdering op je onderkin. Bij kleine kinnen verdwijnt het hangende deel en bij grotere kinnen ga je de kaaklijn weer zien. De behandeling is erg veilig en vrijwel pijnloos.
Laat je armvet verwijderen met CoolSculpting. CoolSculpting is een veilig manier van armvet verwijderen zonder operatie en hersteltijd met blijvend resultaat.
Last van BH-Vet, ofwel vet aan de rug? Coolsculpting biedt uitkomst. CoolSculpting is een veilige manier om definitief rugvet te verwijderen zonder operatie. Na de behandeling van het bevriezen van rugvet worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en daardoor sterven deze af.
Vaak voorkomend is dat vet zich als kwabben afzet in de flanken. Met Coolsculpting is het mogelijk een slanker silhouet te creëren, zelfs al door het wegnemen van een paar centimeter. De bevroren vetcellen worden met Coolsculpting geleidelijk door het lichaam afgevoerd in de behandelperiode.
De midden-onderbuik, ofwel taille is een ideale plek voor hardnekkig vet. Zelfs met veel trainen of sporten blijft het vet zichtbaar op en rond de taille hangen. Met Coolsculpting worden mooie resultaten behaald om een slanke taille te krijgen.

Banana Rolls zijn de (kleine) vetophopingen onder je billen. Door middel van Coolsculpting worden de vetcellen gekristalliseerd sterven deze vervolgens af. Zo verwijderen wij op een natuurlijke manier de afgestorven vetcellen en ophopingen onder de billen.

Vet dat zich afzet rond de bovenbenen en binnenkant van de dijbenen kan hardnekkig zijn en goed in de weg zitten. Door Coolsculpting toe te passen op de bovenbenen wordt geleidelijk maar gelijktijdig de afvoer van vetcellen in werking getreden.
Vetkussentjes rond de knie verdwijnen bijna nooit met een gezond dieet en zijn moeilijk weg te trainen. Dat komt omdat deze kleine vetophopingen veelal worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen rond de knie. Door middel van Coolsculpting vallen vetcellen uit elkaar en worden deze in een paar weken door het lichaam opgeruimd.

COOLSCULPT PRIJZEN

De prijzen zijn afhankelijk van uw wensen, en behandelzones, daarnaast wordt het bepaald door het aantal behandelingen dat u nodig heeft. Dit zullen wij met u bespreken tijdens een oriëntatiegesprek of gratis huidscan. Wij werken met de Coolsculpting® apparatuur en onder het toezicht van een arts.

KLINISCHE STUDIES

Met 20 jaar onderzoek en al meer dan 7 miljoen behandelingen wereldwijd, is er al veel onderzoek gedaan naar deze behandelmethode. In deze tijd is het effect ervan bewezen, zelfs op lange termijn zo is er dit voorbeeld, dat effecten na meerdere jaren bespreekt. Ook dit artikel (US National Library of Medicine
National Institutes of Health) bespreekt de werkzaamheid van de behandeling en de veiligheid ervan, met als conclusie; minder bijwerkingen en minder behandelingen voor resultaat.

WAAROM COOLSCULPTING®?

  • Het ‘originele’ cryolipolyse-machine en als eerste goedgekeurd door de FDA1
  • Heeft wereldwijd 159 patenten
  • Geëvolueerd door 20 jaar onderzoek en ontwikkeling
  • Meer dan 7 miljoen behandelingen wereldwijd
  • Het maakt gebruik van twee unieke veiligheidstechnologieën: ‘Coolcontrol’ en ‘FreezeDetect´
  • 73% patiënttevredenheid, drie maanden na de behandeling

Kijk voor meer informatie op www.coolsculptingkliniek.nl voor meer informatie. De Coolsculpting behandelingen vinden plaats in onze kliniek op de Rembrandtweg maar ook in de klinieken:
– Van Baerlestraat Amsterdam
– Coolsingel Rotterdam
– Bezuidenhoutseweg Den Haag
– Stationsweg Den Bosch
– Centrum Eindhoven
– Lindenlaan Huizen (‘t Gooi)

VEELGESTELDE COOLSCULPTING VRAGEN

Het CoolSculpting apparaat wordt bevestigd op de behandelzone door middel van een vacuum cup. Deze zal tijdens het proces energie uit de zone en de vetcellen halen. Hiervoor worden twee koelpanelen gebruikt. De hoeveelheid energie die weggenomen wordt is bepaald door het programma. Daarnaast zijn er sensoren aangebracht op de huid zodat de procedure constant en geheel uitgevoerd wordt. De sensoren en cup zijn gekoppeld aan het controlecentrum, deze houdt constant de koeling in de gaten zodat er bijgestuurd kan worden waar nodig. Daarnaast controleren wij de data zodat het optimaal uitgevoerd wordt. Ook zien wij wanneer de behandeling klaar is.
Coolsculpting is gemaakt voor diegene die vet willen verliezen in bepaalde gebieden. Het is anders dan een gewichtsverlies operatie of maagverkleining en is geen oplossing om gewichtsverlies te realiseren. Daarmee is deze behandeling niet geschikt voor mensen met obesitas. Coolsculpting is iets voor jou als jij uitstekingen hebt in bepaalde gebieden en hier van af wilt. Het is een niet chirurgisch alternatief voor liposuctie. Er worden 3 vragen gesteld om te bepalen of het iets voor jou is namelijk: Wat is je geslacht? Welke gebieden wil je van vet af? Wat is je BMI Hierna kunnen wij een advies geven voor de juiste behandelmethode.
De resultaten van een behandeling van CoolSculpting zijn niet zo goed zichtbaar en snel als die van liposuctie of andere invasieve behandelingen. Deze behandeling is perfect voor jou wanneer je een pijnvrije en risicovrije oplossing zoekt om stukjes vet die uitsteken te verwijderen. De hersteltijd is dan ook veel korter dan vergelijkbare oplossingen en kan daardoor de juiste optie zijn.

Coolsculpting is niet voor iedereen, een behandeling kan niet uitgevoerd worden wanneer je last hebt van:

  • Cryoglobulinemie
  • Koude agglutinineziekte
  • Paroxismale koude hemoglobinurie

Ook wanneer je last hebt van obesitas is deze behandeling niet aan te bevelen.

Na een behandeling kan je tijdelijke bijwerkingen ervaren. Deze duren meestal maar een dag of twee, maar in sommige gevallen kan dit wel twee weken duren. Meteen na de behandeling kan je wat stijf zijn, rood worden of een licht prikkelende plek ontstaan. 

 

Een of twee weken na de behandeling kan er wat zwelling of een blauwe plek ontstaan op de plek van de behandeling. Ook kan het wat zacht worden, een spierpijn gevoel ontstaan, jeuken, gevoelig zijn, en krampachtige klachten ontstaan. Deze kunnen enkele weken duren. Ook zijn er lokale bijwerkingen die nog plaats kunnen vinden afhankelijk van waar de behandeling plaatsvond.

Voor de start van elk programma zal er een gesprek plaatsvinden hierin wordt een individueel behandelplan gemaakt. Dit is gebaseerd op jouw specifieke doelen. De lengte van de behandeling wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid zones en welke zones het zijn. Een behandeling duurt gemiddeld 35 tot 60 minuten. De behandeling kan eenmalig zijn, of naar gelang meerdere cycles bevatten. Een behandeling werkt tot zo’n 12 weken door.

De behandeling zal voor een meetbare en zichtbare vetreductie zorgen, deze is daarnaast bewezen in klinische studies. Voor een deel van de patiënten was dit zichtbaar binnen twee tot vier maanden. Enkele patiënten hadden meer dan een behandeling nodig voor een significante vetreductie.

Nadat je een behandeling gehad hebt, kan er een follow-up plaatsvinden, hierin wordt bepaald hoe de resultaten van de behandeling zijn en of er eventueel meerdere behandelingen nodig zijn. Om de effecten zo lang mogelijk te laten duren is een gezonde levensstijl belangrijk.

Anders dan invasieve of chirurgische behandeling zoals liposuctie, is een non-invasieve behandeling zonder injecties of snijdingen. Zo zul je geen (of heel weinig) hersteltijd hebben. De behandeling werkt van buitenaf en bevriest de vetcellen. Hierdoor sterven ze af en worden deze door het lichaam afgevoerd.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836