Instituut voor Esthetische Technologie

CoolSculpting

CoolSculpting is een niet-chirurgische procedure voor vetvermindering die is ontworpen om hardnekkige vetophopingen op bepaalde delen van het lichaam te verminderen. Het maakt gebruik van een technologie, waarbij vetcellen worden blootgesteld aan gecontroleerde koeling om ze te bevriezen. Zodra de vetcellen bevroren zijn, kristalliseren ze en worden ze geleidelijk afgebroken en op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd.

Resultaten na de CoolSculpting behandeling

De resultaten na een CoolSculpting-behandeling zijn geleidelijk en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het behandelde gebied, het aantal behandelingen dat je hebt ondergaan, je lichaamsreactie en je individuele doelen. Enkele punten waar je rekening mee dient te houden met betrekking tot de resultaten zijn;

 

 1. Geleidelijke Verbetering: Na de behandeling worden bevroren vetcellen afgebroken en geleidelijk door het lichaam geëlimineerd. Hierdoor zie je geen onmiddellijke resultaten direct na de behandeling.
 2. Eerste Veranderingen: Sommige mensen kunnen binnen enkele weken na de behandeling beginnen met het opmerken van enige verandering in de contouren van het behandelde gebied. Dit kan variëren afhankelijk van het individu en het gebied.
 3. Optimale Resultaten: Over het algemeen kunnen de optimale resultaten meestal binnen 2 tot 3 maanden na de behandeling worden waargenomen. Dit komt omdat het lichaam tijd nodig heeft om de afgebroken vetcellen volledig te elimineren.
 4. Meerdere Behandelingen: In sommige gevallen kan meerdere sessies nodig zijn om de gewenste resultaten te bereiken, vooral als je meerdere gebieden wilt behandelen.
 5. Individuele Variatie: Ieders lichaam reageert anders op de behandeling. Sommige mensen zien grote veranderingen, terwijl anderen meer subtiele verbeteringen opmerken. Dit hangt ook af van het doel van je behandeling.
 6. Aanvullende Verbeteringen: Naarmate de tijd verstrijkt en je lichaam de afgebroken vetcellen blijft elimineren, kunnen aanvullende verbeteringen zichtbaar worden.
 7. Behoud van Resultaten: Als je na de behandeling een gezonde levensstijl behoudt met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kunnen de resultaten op lange termijn blijven bestaan.
Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de CoolSculpting behandeling

Één tot en met vier cycles
€505
€430
Vijf tot en met negen cycles
€485
€415
Tien en meer cycles
€460
€390
Opslag grote applicator (CA+)
+€35
+€30

De CoolSculpting behandeling

CoolSculpting is ontworpen voor het verminderen van hardnekkige vetophopingen op specifieke delen van het lichaam die moeilijk te verminderen zijn met dieet en lichaamsbeweging. Hier zijn enkele veelvoorkomende gebieden waar CoolSculpting vaak wordt toegepast:

 1. Buikvet: CoolSculpting kan helpen bij het verminderen van vetophopingen rond de buikstreek, inclusief het gebied rond de navel.
 2. Love Handles: Vetophopingen op de flanken of “love handles” aan de zijkanten van de taille kunnen worden behandeld om een meer gestroomlijnde taille te creëren.
 3. Dijen: CoolSculpting kan worden toegepast op de binnenste dijen, buitenste dijen en knieën om vet te verminderen en de dijcontouren te verbeteren.
 4. Bovenarmen: Vetophopingen in de bovenarmen, ook wel bekend als “kipfilets”, kunnen worden verminderd om slankere armen te bereiken.
 5. Onderkin: CoolSculpting kan ook worden toegepast op de onderkin om overtollig vet in dit gebied te verminderen.
 6. Rugvet: Vet op de bovenrug kan worden behandeld om een gladdere en strakkere ruglijn te creëren.
 7. Mannelijke Borst (Gynaecomastie): CoolSculpting kan worden gebruikt om overtollig vet in de borststreek van mannen te verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat CoolSculpting bedoeld is voor mensen die een gezond gewicht hebben en over het algemeen een gezonde levensstijl handhaven. Het is geen alternatief voor gewichtsverlies of een vervanging voor een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Een CoolSculpting-behandeling verloopt in verschillende stappen. Hier is een algemeen overzicht van hoe een CoolSculpting-behandeling doorgaans verloopt:

 1. Consultatie: De behandeling begint  meestal met een consultatie met een getrainde CoolSculpting-professional. Tijdens dit consult bespreek je je doelen, de gebieden die je wilt behandelen en je medische geschiedenis. De professional zal bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de behandeling.
 2. Behandelplan Opstellen: Op basis van je doelen en de beoordeling van de behandelaar wordt een behandelplan opgesteld. Dit omvat de specifieke gebieden die worden behandeld en het aantal sessies dat waarschijnlijk nodig is om de gewenste resultaten te bereiken.
 3. Voorbereiding: Tijdens de behandeling wordt het gebied dat wordt behandeld gemarkeerd en gefotografeerd voor referentie. Je wordt comfortabel in een stoel geplaatst en het gebied wordt voorbereid op de behandeling.
 4. Applicator Plaatsen: Een CoolSculpting-applicator wordt op het te behandelen gebied geplaatst. De applicator heeft een vacuümzuigsysteem om het vetweefsel zachtjes naar binnen te trekken.
 5. Koeling Beginnen: Zodra de applicator is geplaatst, begint het koelingsproces. De applicator koelt het vetweefsel tot een gecontroleerde temperatuur die voldoende is om de vetcellen te bevriezen, maar geen schade toebrengt aan de omliggende weefsels.
 6. Bevriezing en Kristallisatie: Gedurende de behandeling bevriezen de vetcellen en kristalliseren ze. Dit proces beschadigt de vetcellen en maakt ze vatbaar voor afbraak.
 7. Behandelduur: De duur van de behandeling kan variëren, afhankelijk van het behandelde gebied en het type applicator dat wordt gebruikt. Meestal duurt een sessie ongeveer 35 tot 60 minuten.
 8. Massage na Behandeling: Na het verwijderen van de applicator kan de behandelaar het behandelde gebied zachtjes masseren om de doorbloeding te stimuleren en de afbraak van bevroren vetcellen te bevorderen.

Het aantal benodigde CoolSculpting-behandelingen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het te behandelen gebied, de hoeveelheid vet die verminderd moet worden, je individuele doelen en je lichaamsreactie op de behandeling. Over het algemeen wordt echter vaak aanbevolen om meerdere sessies te ondergaan om optimale resultaten te bereiken.

In sommige gevallen kan één enkele behandeling voldoende zijn om zichtbare verbeteringen te zien, maar voor de meeste mensen zijn meerdere sessies nodig. Een typische behandelingsreeks bestaat uit 1 tot 3 sessies per behandelgebied, met enkele weken tot maanden tussen elke sessie. De exacte planning en het aantal sessies worden meestal tijdens je consultatie besproken en aangepast op basis van je specifieke behoeften.

Je behandelaar zal je adviseren over het aantal sessies dat het beste is voor jouw situatie en doelen. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat CoolSculpting geen snelle oplossing is voor gewichtsverlies. Het geleidelijke proces van afbraak en eliminatie van bevroren vetcellen kan enige tijd duren voordat de volledige resultaten zichtbaar zijn.

Er is over het algemeen geen hersteltijd nodig na een CoolSculpting-behandeling. Je kunt je normale activiteiten direct na de behandeling hervatten. Wel wordt aangeraden om de dagen na de behandelingen extreem intensieve lichaamsbewegingen en activiteiten te vermijden.

CoolSculpting wordt over het algemeen beschouwd als een veilige en relatief pijnloze procedure. CoolSculpting is een niet-chirurgische procedure, wat betekent dat er geen incisies, naalden of operatieve ingrepen bij betrokken zijn. Dit vermindert het risico op infectie en complicaties die vaak geassocieerd worden met chirurgische procedures. Daarnaast is de behandeling een FDA-goedgekeurde procedure, wat betekent dat het voldoet aan strenge normen voor veiligheid en effectiviteit.

CoolSculpting maakt gebruik van gecontroleerde koeling om vetcellen te bevriezen. Hoewel sommige mensen een lichte trek- of zuigende sensatie kunnen voelen wanneer de applicator wordt geplaatst, melden de meesten dat de behandeling over het algemeen comfortabel is. Naarmate het behandelde gebied wordt verdoofd door de koeling, kan je een gevoel van kou of tintelingen ervaren, maar dit verdwijnt meestal na enkele minuten.
Gedurende de eerste paar minuten van de behandeling kan er een gevoel van ongemak zijn totdat het gebied verdoofd raakt, maar dit wordt meestal als mild ervaren. Na de behandeling kun je lichte roodheid, zwelling of gevoeligheid in het behandelde gebied ervaren, maar deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen snel.

Het is belangrijk op te merken dat individuele ervaringen kunnen variëren. Mensen hebben verschillende pijndrempels en gevoeligheden. Als je je zorgen maakt over pijn of ongemak, is het een goed idee om dit tijdens je consultatie met je CoolSculpting-professional te bespreken.

Voorzorg zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt en eventuele ongemakken minimaliseert tijdens en na een CoolSculpting-behandeling. Hier zijn enkele tips voor voorzorg:

Voorzorgsmaatregelen voor de Behandeling:

 1. Hydratatie: Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd bent voorafgaand aan de behandeling. Voldoende hydratatie kan de effectiviteit van de procedure vergroten en het herstelproces ondersteunen.
 2. Comfortabele Kleding: Draag comfortabele kleding op de dag van de behandeling, bij voorkeur kleding die gemakkelijk kan worden aangepast voor het plaatsen van de applicator.
 3. Pijnstillers: Overleg met je behandelaar of je pijnstillers of ontstekingsremmende medicijnen moet vermijden voorafgaand aan de behandeling, aangezien sommige medicijnen de gevoeligheid voor kou kunnen beïnvloeden.

Nazorg zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt en eventuele ongemakken minimaliseert tijdens en na een CoolSculpting-behandeling. Hier zijn enkele tips voor nazorg:

Nazorg na de Behandeling:

 1. Hydratatie: Blijf goed gehydrateerd na de behandeling om je lichaam te ondersteunen bij het afvoeren van afgebroken vetcellen.
 2. Beperk Blootstelling aan Hitte: Vermijd hete baden, sauna’s en hete douches gedurende enkele dagen na de behandeling om mogelijke zwelling te minimaliseren.
 3. Vermijd Zonnebaden: Het behandelde gebied kan tijdelijk gevoeliger zijn voor de zon. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht of gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Hoewel CoolSculpting over het algemeen als een veilige procedure wordt beschouwd, zijn er bepaalde situaties en medische aandoeningen waarbij de behandeling mogelijk niet geschikt is of voorzichtigheid geboden is. Hier zijn enkele situaties waarin CoolSculpting mogelijk niet wordt aanbevolen:

 1. Obesitas: CoolSculpting is bedoeld voor mensen met een relatief normaal gewicht die specifieke, kleine tot matige vetophopingen willen verminderen. Het is geen vervanging voor gewichtsverlies bij mensen met obesitas.
 2. Huidige Zwangerschap: Als je momenteel zwanger bent, wordt CoolSculpting meestal niet aanbevolen. Het is het beste om te wachten tot na de zwangerschap voordat je de behandeling overweegt.
 3. Huidige Borstvoeding: Als je borstvoeding geeft, wordt CoolSculpting ook meestal niet aanbevolen. Dit is omdat het effect van de procedure op melkklieren niet volledig begrepen is.
 4. Koudegevoeligheid: Mensen die bekend zijn met ernstige koudegevoeligheid, zoals het fenomeen van Raynaud, kunnen gevoeliger zijn voor de koelingseffecten van de behandeling.
 5. Cryoglobulinemie: Deze aandoening kan een verhoogde gevoeligheid voor kou veroorzaken, wat het risico op complicaties zou kunnen verhogen.
 6. Recente Chirurgische Ingrepen: Als je onlangs een chirurgische ingreep hebt ondergaan in het te behandelen gebied, is het raadzaam om eerst met je arts te overleggen voordat je CoolSculpting overweegt.
 7. Ernstige Medische Aandoeningen: Mensen met ernstige medische aandoeningen zoals leveraandoeningen, bloedstollingsstoornissen of immuunstoornissen moeten voorafgaand aan de behandeling met hun arts overleggen.
 8. Hernia in het Behandelde Gebied: Als je een hernia hebt in het te behandelen gebied, moet je dit bespreken met je behandelaar voordat je de procedure overweegt.
 9. Koude Urticaria (Koude Netelroos): Dit is een aandoening waarbij de huid reageert op blootstelling aan koude met jeuk, zwelling en huiduitslag.
 10. Slechte Huidelasticiteit: Als de huid overmatig los of uitgerekt is, kan CoolSculpting mogelijk niet de gewenste resultaten opleveren.

Het is van belang om een grondig consult te hebben met onze getrainde CoolSculpting-professional voordat je de behandeling overweegt. Tijdens het consult kunnen je medische geschiedenis en specifieke situatie worden beoordeeld door ons om te bepalen of CoolSculpting een geschikte optie voor jou is.

Veelgestelde vragen over de CoolSculpting behandeling

In het algemeen wordt CoolSculpting niet vergoed door zorgverzekeraars. De behandeling wordt meestal beschouwd als een cosmetische procedure en wordt niet beschouwd als medisch noodzakelijk voor de gezondheid van een persoon. Zorgverzekeraars vergoeden doorgaans alleen medische behandelingen en procedures die gericht zijn op het behandelen van medische aandoeningen, gezondheidsproblemen of letsel.

Het CoolSculpting apparaat wordt bevestigd op de behandelzone door middel van een vacuum cup. Deze zal tijdens het proces energie uit de zone en de vetcellen halen. Hiervoor worden twee koelpanelen gebruikt. De hoeveelheid energie die weggenomen wordt is bepaald door het programma. Daarnaast zijn er sensoren aangebracht op de huid zodat de procedure constant en geheel uitgevoerd wordt.

Coolsculpting is gemaakt voor diegene die vet willen verliezen in bepaalde gebieden. Het is anders dan een gewichtsverlies operatie of maagverkleining en is geen oplossing om gewichtsverlies te realiseren. Daarmee is deze behandeling niet geschikt voor mensen met obesitas. Coolsculpting is iets voor jou als jij uitstekingen hebt in bepaalde gebieden en hier van af wilt. Het is een niet chirurgisch alternatief voor liposuctie. Er worden 3 vragen gesteld om te bepalen of het iets voor jou is namelijk:

De resultaten van een behandeling van CoolSculpting zijn niet zo goed zichtbaar en snel als die van liposuctie of andere invasieve behandelingen. Deze behandeling is perfect voor jou wanneer je een pijnvrije en risicovrije oplossing zoekt om stukjes vet die uitsteken te verwijderen. De hersteltijd is dan ook veel korter dan vergelijkbare oplossingen en kan daardoor de juiste optie zijn.

Coolsculpting is niet voor iedereen, een behandeling kan niet uitgevoerd worden wanneer je last hebt van:

 • Cryoglobulinemie
 • Koude agglutinineziekte
 • Paroxismale koude hemoglobinurie

Ook wanneer je last hebt van obesitas is deze behandeling niet aan te bevelen.

Na een behandeling kan je tijdelijke bijwerkingen ervaren. Deze duren meestal maar een dag of twee, maar in sommige gevallen kan dit wel twee weken duren. Meteen na de behandeling kan je wat stijf zijn, rood worden of een licht prikkelende plek ontstaan. 

Een of twee weken na de behandeling kan er wat zwelling of een blauwe plek ontstaan op de plek van de behandeling. Ook kan het wat zacht worden, een spierpijn gevoel ontstaan, jeuken, gevoelig zijn, en krampachtige klachten ontstaan. Deze kunnen enkele weken duren. Ook zijn er lokale bijwerkingen die nog plaats kunnen vinden afhankelijk van waar de behandeling plaatsvond.

Anders dan invasieve of chirurgische behandeling zoals liposuctie, is een non-invasieve behandeling zonder injecties of snijdingen. Zo zul je geen (of heel weinig) hersteltijd hebben. De behandeling werkt van buitenaf en bevriest de vetcellen. Hierdoor sterven ze af en worden deze door het lichaam afgevoerd.

BEHANDELZONES

Soms zijn diëten en lichaamsbeweging gewoon niet voldoende om ongewenst vet weg te krijgen. Bij de volgende gebieden kunt u daar wat aan doen.

CoolSculpting werkt zeer effectief en zorgt voor definitieve vetverwijdering op je onderkin. Bij kleine kinnen verdwijnt het hangende deel en bij grotere kinnen ga je de kaaklijn weer zien. De behandeling is erg veilig en vrijwel pijnloos.
Laat je armvet verwijderen met CoolSculpting. CoolSculpting is een veilig manier van armvet verwijderen zonder operatie en hersteltijd met blijvend resultaat.
Last van BH-Vet, ofwel vet aan de rug? Coolsculpting biedt uitkomst. CoolSculpting is een veilige manier om definitief rugvet te verwijderen zonder operatie. Na de behandeling van het bevriezen van rugvet worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en daardoor sterven deze af.
Vaak voorkomend is dat vet zich als kwabben afzet in de flanken. Met Coolsculpting is het mogelijk een slanker silhouet te creëren, zelfs al door het wegnemen van een paar centimeter. De bevroren vetcellen worden met Coolsculpting geleidelijk door het lichaam afgevoerd in de behandelperiode.
De midden-onderbuik, ofwel taille is een ideale plek voor hardnekkig vet. Zelfs met veel trainen of sporten blijft het vet zichtbaar op en rond de taille hangen. Met Coolsculpting worden mooie resultaten behaald om een slanke taille te krijgen.

Banana Rolls zijn de (kleine) vetophopingen onder je billen. Door middel van Coolsculpting worden de vetcellen gekristalliseerd sterven deze vervolgens af. Zo verwijderen wij op een natuurlijke manier de afgestorven vetcellen en ophopingen onder de billen.

Vet dat zich afzet rond de bovenbenen en binnenkant van de dijbenen kan hardnekkig zijn en goed in de weg zitten. Door Coolsculpting toe te passen op de bovenbenen wordt geleidelijk maar gelijktijdig de afvoer van vetcellen in werking getreden.
Vetkussentjes rond de knie verdwijnen bijna nooit met een gezond dieet en zijn moeilijk weg te trainen. Dat komt omdat deze kleine vetophopingen veelal worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen rond de knie. Door middel van Coolsculpting vallen vetcellen uit elkaar en worden deze in een paar weken door het lichaam opgeruimd.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836