Instituut voor Esthetische Technologie

IPL Laser

IPL staat voor Intense Pulsed Light, wat zich vertaalt naar “intens gepulseerd licht.” Het is een technologie die wordt gebruikt in huidverzorgingsbehandelingen, waaronder het verminderen van pigmentatie en vasculaire problemen. De IPL-technologie wordt vaak aangeduid als IPL pigmentatie- en vaatlaser, hoewel het technisch gezien geen laser is, maar een lichtbron die intense lichtpulsen uitzendt.

Resultaten na de IPL Laser behandeling

De resultaten variëren afhankelijk van het specifieke huidprobleem, maar na een volledige behandelingsreeks kunnen de meeste mensen aanzienlijke verbeteringen zien. Resultaten zijn vaak langdurig, maar onderhoudssessies kunnen soms nodig zijn.

Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de IPL Laser behandeling

Decolleté | Grote zone
€240
Decolleté | Kleine zone
€160
Gelaat geheel
€240
Gelaat geheel en hals
€360
Hals
€150
Kin
€90
Neus
€90
Neus en gedeelte wangen
€150
Neus en gehele wangen
€180
Neus, wangen en kin
€200
Spider Naevi (Solitair)
v.a. €85
Voorhoofd
€140
Wangen
€150
1 tot 5 vlekken
€115
5 tot 10 vlekken
€140
10 tot 20 vlekken
€165
20 tot 40 vlekken
€190
40 tot 60 vlekken
€220

De IPL Laser behandeling

IPL-behandelingen worden gebruikt om verschillende huidaandoeningen aan te pakken, waaronder:

 • Pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken, sproeten, zonnevlekken en melasma.
 • Vasculaire problemen zoals spataderen, couperose (rode adertjes) en rosacea.
 • Ook kan IPL worden gebruikt voor algemene huidverjonging door het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van fijne lijntjes.

Tijdens de IPL Laser behandeling draagt de patiënt speciale beschermende brillen om de ogen te beschermen tegen het intense licht. Vervolgens wordt er de gel aangebracht op het te behandelen gebied. Het IPL-apparaat wordt op de huid geplaatst, en geconcentreerde lichtpulsen worden uitgezonden om de doelgebieden te behandelen. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment of de bloedvaten, wat leidt tot verwarming en coagulatie (afsluiting) van het doelweefsel.

Het exacte aantal benodigde IPL Laser behandelingen varieert afhankelijk van het specifieke huidprobleem en de ernst ervan. Over het algemeen zijn meerdere sessies nodig voor optimale resultaten. Dit kan variëren van 3 tot 6 sessies, met tussenpozen van enkele weken.

Over het algemeen is er weinig tot geen downtime na een IPL-behandeling. Sommige mensen kunnen tijdelijke roodheid, zwelling of lichte huidirritatie ervaren, maar dit verdwijnt meestal snel.

IPL-behandelingen worden als veilig beschouwd wanneer uitgevoerd door onze getrainde professionals.
Sommige mensen ervaren een licht ongemak tijdens de behandeling, maar dit is meestal draaglijk. Verdovende crèmes kunnen worden gebruikt om eventueel ongemak te verminderen.

Voorafgaand aan de IPL Laser behandeling moet je mogelijk het te behandelen gebied scheren, maar waxen en epileren moeten worden vermeden omdat de haarzakjes intact moeten zijn.

Na de IPL Laser behandeling wordt aanbevolen om zonnebrandcrème te gebruiken en directe blootstelling aan de zon te vermijden om mogelijke huidirritatie te voorkomen.

IPL Laser behandelingen zijn mogelijk niet geschikt voor mensen met donkere huidskleuren, omdat het risico op pigmentverschuiving en huidbeschadiging groter is.
Zwangere vrouwen en mensen met actieve huidinfecties, open wonden, of bepaalde medicijnen kunnen ook ongeschikt zijn voor de IPL Laser behandeling.

Veelgestelde vragen over de IPL Laser behandeling

In de meeste gevallen worden IPL-behandelingen niet vergoed door zorgverzekeraars omdat ze meestal als cosmetische procedures worden beschouwd. Het is belangrijk om dit te verifiëren met je zorgverzekeraar, aangezien de dekking kan variëren.

BEHANDELEN VAN FIJN PIGMENT
 

Onze Harmony XL Pro laser is nu uitgebreid met een extra laser kop waarmee we ook heel mooi pigmentatie op de hals, het decolleté, de handen en het gelaat kunnen behandelen. Daarnaast is deze laser kop ook heel geschikt om kleinere pigmentvlekjes aan te pakken. Voor behandeling van fijn pigment zijn meestal 1 tot 3 behandelingen (met een pauze van 4 weken) nodig voor optimaal resultaat.

PIGMENTATIE VOORKOMEN
 

De vorming van pigmentvlekken kan je deels zelf voorkomen. Door uit de zon te blijven en het gezicht elke dag en elk seizoen in te smeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 50 verminder je het risico op pigmentvlekken aanzienlijk. Ook na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren erg belangrijk om verdere pigmentatie te voorkomen.

HOE ONTSTAAN PIGMENTVLEKKEN
 

Pigmentatie is deels erfelijk maar ontstaat meestal door zonlicht, een verstoorde hormoonhuishouding, medicijngebruik of stress. Deze factoren verstoren het proces van de pigmentcellen, waardoor er ophopingen ontstaan. Dit zijn de vlekjes die je ziet in de bovenste huidlaag. Daarnaast kan pigmentatie ook ontstaan na kleine wondjes, acne of huidirritatie. Op middelbare leeftijd kan je te maken krijgen met zogeheten ouderdomsvlekken, die zich uiten in grotere en omrande vlekken. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door zonlicht.

ONZE LASERBEHANDELING IN AMSTERDAM
 

Wanneer je pigmentvlekken wilt laten verwijderen kan een laser behandeling uitkomst bieden. Het najaar is hierbij de perfecte periodes in het jaar, omdat je geen zongebruinde huid mag hebben tijdens de behandeling.

Bij IET in Amsterdam werken we met de Harmony XL Pro laser, waarbij we uw pigmentvlekjes met IPL kunnen behandelen. IPL staat voor ́intense pulsed light. Deze laser geeft een gecentreerde lichtimpuls af. Het voordeel van IPL is dat door het bredere aanbod van golflengten pigment effectiever wordt afgebroken dan bij de meeste andere lasers.

In het algemeen zijn twee tot vier behandelingen voldoende om pigmentvlekken te verwijderen. Bij ernstige pigmentatie kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Tijdens de behandeling in onze kliniek in Amsterdam voel je een warmte door de huid gaan. Dit is vrijwel pijnloos en in een fractie van seconden weer verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De behandeling is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. Het geavanceerde systeem voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en de behandeling wordt altijd uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut.

NA DE BEHANDELING
 

Na de laserbehandeling kan de huid licht opzwellen en wat branderig aanvoelen. Dit verdwijnt binnen 1 tot 2 dagen. De behandelde pigmentatie wordt meestal eerst iets donkerder. De kleur van de huid normaliseert binnen een aantal dagen door het afschilferen van de opperhuid. Bij dieper pigment kan dit tot enkele weken duren. Na de behandeling is de huid nog 4 weken extra gevoelig voor de zon. Daarom dien je blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden en het behandelde gebied goed in te smeren met zonnebrandcrème. Je kan na de behandeling jouw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten.

AANTAL BEHANDELINGEN
 

In het algemeen zijn 2 tot 3 behandelingen voldoende. Bij een groot aantal pigmentvlekken kunnen meer behandelingen nodig zijn. Tijdens het intakegesprek geven we je een inschatting van de benodigde sessies. Als je meerdere laserbehandelingen nodig hebt kan dat met een interval van 4 tot 6 weken.

Pigment kan ondanks onze behandeling na verloop van tijd terugkomen als gevolg van blootstelling aan de zon. Je kunt in onze kliniek in Amsterdam altijd terecht voor een aanvullende behandeling. Wij adviseren het verwijderen van pigmentvlekken jaarlijks te herhalen met 1 of meerdere sessies om een optimaal resultaat te behouden.

JE MAG NIET BEHANDELD WORDEN INDIEN JE:
 • Een zeer donkere huid hebt
 • Zwanger bent
 • Permanente fillers in het te behandelen gebied heeft
 • Roaccutane gebruikt (je dient dit 3 tot 6 weken voor de behandeling te stoppen)
 • Vitamine A gebruikt (je dient 2 weken van te voren te stoppen)
 • Tetracycline gebruikt (in verband met lichtovergevoeligheid)
 • Onderliggende huidaandoeningen hebt (huidkanker, infecties, etc)
 • Keloïdvorming in uw voorgeschiedenis hebt (overmatige littekenvorming)
 • Tot 4 weken voor de behandeling gezond hebt (inclusief zelfbruiners)

Bloedvaatjes kunnen als ontsierend ervaren worden. Gelukkig kunnen deze vaatjes vrij makkelijk aangepakt worden met een vaatlaser. Een vaatlaser werkt met een golflengte van 532 nanometer waarbij het licht door het bloed in de vaatjes wordt opgenomen. Door deze verhitting wordt het bloedvaatje als het ware uitgeschakeld en direct na de behandeling ziet u al het resultaat. Doordat wij met de nieuwste laser technologie werken kan de huid rondom de vaatjes vrijwel geheel worden ontzien en zal er geen schade aangericht worden.

Pigment zit in de bovenste huidlaag en kan makkelijk behandeld worden met een pigment laser. Dit is dezelfde laser als de vaatlaser. Pigment wordt veroorzaakt door een beschadiging van de zon of door hormoonschommelingen.

De behandeling kan zowel in het gelaat als op de hals worden toegepast. Bloedvaatjes manifesteren zich meestal op de neus, neusvleugels, wangen, kin en voorhoofd. Al deze gebieden kunnen prima behandeld worden met deze laser. Pigmentvlekken kunnen zich vormen op decolleté, wangen of voorhoofd.

Meestal volstaat 1 behandeling maar in sommige gevallen kan een follow up behandeling noodzakelijk zijn. Echter, houd er rekening mee dat we niet de oorzaak van deze vaatjes/pigment aan kunnen pakken, daarom kunnen de vaatjes/pigment in de loop van de tijd weer zichtbaar worden. Mochten de vaatjes/pigment weer terugkomen dan kunnen deze uiteraard wederom gelaserd worden. Voor een optimaal resultaat adviseren we een herhaal behandeling tussen de 1 en 3 jaar.

Gelukkig wordt deze behandeling doorgaans goed verdragen en de behandeling is ook zeer snel. Soms kan je een warm en prikkelend gevoel ervaren maar na de puls trekt dit direct weer weg.

Na de behandeling kan de huid wat rood aan doen of geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen kan er korstvorming optreden, maar deze korstjes zullen binnen enkele dagen vanzelf weer verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is na 2 weken zichtbaar.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat je huid zo licht mogelijk is van kleur tijdens de behandeling. We adviseren je om de zon minimaal 4 weken vóór de behandeling te mijden. Mocht zonblootstelling onontkoombaar zijn voorzie de huid dan van een goede kwaliteit sunblock.

Na de behandeling mag je gedurende 24 uur niet heet douchen, sporten, sterk gekruid voedsel eten of alcohol drinken. Hiermee wordt voorkomen dat de vaatjes die zojuist afgesloten zijn toch weer open springen. Uiteraard kan je jouw verdere dagelijkse activiteiten gewoon weer hervatten.

Afhankelijk van het te behandelen gebied dien je rekening te houden met een behandelduur van tussen de 5 en 30 minuten.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836