fbpx

Instituut voor Esthetische Technologie

PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN

Pigmentvlekken zijn een natuurlijk verschijnsel en komen vaak voor bij zowel vrouwen als mannen. Deze vlekjes worden aangemaakt door de zogeheten pigmentcellen, die zich in de onderste laag van de opperhuid bevinden. De donkere vlekjes verdwijnen helaas meestal niet uit zichzelf en kunnen als ontsierend ervaren worden. Ze komen het meeste voor op het gezicht, op de handen, in de hals en in het decolleté. De laserbehandeling in onze kliniek in Amsterdam biedt uitkomst bij het verwijderen van pigmentvlekken. Maak meteen een afspraak voor een gratis consult.

BEHANDELEN VAN FIJN PIGMENT
 

Onze Harmony XL Pro laser is nu uitgebreid met een extra laser kop waarmee we ook heel mooi pigmentatie op de hals, het decolleté, de handen en het gelaat kunnen behandelen. Daarnaast is deze laser kop ook heel geschikt om kleinere pigmentvlekjes aan te pakken. Voor behandeling van fijn pigment zijn meestal 1 tot 3 behandelingen (met een pauze van 4 weken) nodig voor optimaal resultaat.

PIGMENTATIE VOORKOMEN
 

De vorming van pigmentvlekken kan je deels zelf voorkomen. Door uit de zon te blijven en het gezicht elke dag en elk seizoen in te smeren met een zonnebrandcrème van minimaal factor 50 verminder je het risico op pigmentvlekken aanzienlijk. Ook na behandeling van uw pigmentvlekken is het insmeren erg belangrijk om verdere pigmentatie te voorkomen.

HOE ONTSTAAN PIGMENTVLEKKEN
 

Pigmentatie is deels erfelijk maar ontstaat meestal door zonlicht, een verstoorde hormoonhuishouding, medicijngebruik of stress. Deze factoren verstoren het proces van de pigmentcellen, waardoor er ophopingen ontstaan. Dit zijn de vlekjes die je ziet in de bovenste huidlaag. Daarnaast kan pigmentatie ook ontstaan na kleine wondjes, acne of huidirritatie. Op middelbare leeftijd kan je te maken krijgen met zogeheten ouderdomsvlekken, die zich uiten in grotere en omrande vlekken. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door zonlicht.

ONZE LASERBEHANDELING IN AMSTERDAM
 

Wanneer je pigmentvlekken wilt laten verwijderen kan een laser behandeling uitkomst bieden. Het najaar is hierbij de perfecte periodes in het jaar, omdat je geen zongebruinde huid mag hebben tijdens de behandeling.

Bij IET in Amsterdam werken we met de Harmony XL Pro laser, waarbij we uw pigmentvlekjes met IPL kunnen behandelen. IPL staat voor ́intense pulsed light. Deze laser geeft een gecentreerde lichtimpuls af. Het voordeel van IPL is dat door het bredere aanbod van golflengten pigment effectiever wordt afgebroken dan bij de meeste andere lasers.

In het algemeen zijn twee tot vier behandelingen voldoende om pigmentvlekken te verwijderen. Bij ernstige pigmentatie kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Tijdens de behandeling in onze kliniek in Amsterdam voel je een warmte door de huid gaan. Dit is vrijwel pijnloos en in een fractie van seconden weer verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De behandeling is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. Het geavanceerde systeem voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en de behandeling wordt altijd uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut.

NA DE BEHANDELING
 

Na de laserbehandeling kan de huid licht opzwellen en wat branderig aanvoelen. Dit verdwijnt binnen 1 tot 2 dagen. De behandelde pigmentatie wordt meestal eerst iets donkerder. De kleur van de huid normaliseert binnen een aantal dagen door het afschilferen van de opperhuid. Bij dieper pigment kan dit tot enkele weken duren. Na de behandeling is de huid nog 4 weken extra gevoelig voor de zon. Daarom dien je blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden en het behandelde gebied goed in te smeren met zonnebrandcrème. Je kan na de behandeling jouw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten.

AANTAL BEHANDELINGEN
 

In het algemeen zijn 2 tot 3 behandelingen voldoende. Bij een groot aantal pigmentvlekken kunnen meer behandelingen nodig zijn. Tijdens het intakegesprek geven we je een inschatting van de benodigde sessies. Als je meerdere laserbehandelingen nodig hebt kan dat met een interval van 4 tot 6 weken.

Pigment kan ondanks onze behandeling na verloop van tijd terugkomen als gevolg van blootstelling aan de zon. Je kunt in onze kliniek in Amsterdam altijd terecht voor een aanvullende behandeling. Wij adviseren het verwijderen van pigmentvlekken jaarlijks te herhalen met 1 of meerdere sessies om een optimaal resultaat te behouden.

JE MAG NIET BEHANDELD WORDEN INDIEN JE:
  • Een zeer donkere huid hebt
  • Zwanger bent
  • Permanente fillers in het te behandelen gebied heeft
  • Roaccutane gebruikt (je dient dit 3 tot 6 weken voor de behandeling te stoppen)
  • Vitamine A gebruikt (je dient 2 weken van te voren te stoppen)
  • Tetracycline gebruikt (in verband met lichtovergevoeligheid)
  • Onderliggende huidaandoeningen hebt (huidkanker, infecties, etc)
  • Keloïdvorming in uw voorgeschiedenis hebt (overmatige littekenvorming)
  • Tot 4 weken voor de behandeling gezond hebt (inclusief zelfbruiners)

Bloedvaatjes kunnen als ontsierend ervaren worden. Gelukkig kunnen deze vaatjes vrij makkelijk aangepakt worden met een vaatlaser. Een vaatlaser werkt met een golflengte van 532 nanometer waarbij het licht door het bloed in de vaatjes wordt opgenomen. Door deze verhitting wordt het bloedvaatje als het ware uitgeschakeld en direct na de behandeling ziet u al het resultaat. Doordat wij met de nieuwste laser technologie werken kan de huid rondom de vaatjes vrijwel geheel worden ontzien en zal er geen schade aangericht worden.

Pigment zit in de bovenste huidlaag en kan makkelijk behandeld worden met een pigment laser. Dit is dezelfde laser als de vaatlaser. Pigment wordt veroorzaakt door een beschadiging van de zon of door hormoonschommelingen.

De behandeling kan zowel in het gelaat als op de hals worden toegepast. Bloedvaatjes manifesteren zich meestal op de neus, neusvleugels, wangen, kin en voorhoofd. Al deze gebieden kunnen prima behandeld worden met deze laser. Pigmentvlekken kunnen zich vormen op decolleté, wangen of voorhoofd.

Meestal volstaat 1 behandeling maar in sommige gevallen kan een follow up behandeling noodzakelijk zijn. Echter, houd er rekening mee dat we niet de oorzaak van deze vaatjes/pigment aan kunnen pakken, daarom kunnen de vaatjes/pigment in de loop van de tijd weer zichtbaar worden. Mochten de vaatjes/pigment weer terugkomen dan kunnen deze uiteraard wederom gelaserd worden. Voor een optimaal resultaat adviseren we een herhaal behandeling tussen de 1 en 3 jaar.

Gelukkig wordt deze behandeling doorgaans goed verdragen en de behandeling is ook zeer snel. Soms kan je een warm en prikkelend gevoel ervaren maar na de puls trekt dit direct weer weg.

Na de behandeling kan de huid wat rood aan doen of geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen kan er korstvorming optreden, maar deze korstjes zullen binnen enkele dagen vanzelf weer verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is na 2 weken zichtbaar.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat je huid zo licht mogelijk is van kleur tijdens de behandeling. We adviseren je om de zon minimaal 4 weken vóór de behandeling te mijden. Mocht zonblootstelling onontkoombaar zijn voorzie de huid dan van een goede kwaliteit sunblock.

Na de behandeling mag je gedurende 24 uur niet heet douchen, sporten, sterk gekruid voedsel eten of alcohol drinken. Hiermee wordt voorkomen dat de vaatjes die zojuist afgesloten zijn toch weer open springen. Uiteraard kan je jouw verdere dagelijkse activiteiten gewoon weer hervatten.

Afhankelijk van het te behandelen gebied dien je rekening te houden met een behandelduur van tussen de 5 en 30 minuten.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836