fbpx

Instituut voor Esthetische Technologie

SpotAway-Plus behandeling

De SpotAway plus behandeling is een methode om effectief van steelwratjes, kleine rode vaatjes, ouderdomsvlekken of bloedblaasjes af te komen. 

DE SPOTAWAY-PLUS BEHANDELING

 
Skin tags of andere huidoneffenheden kunnen op het hele lichaam voorkomen. Ze zijn vaak onschuldig, maar kunnen toch storend zijn. Deze oneffenheden kunnen ontstaan door bijvoorbeeld ouderdom, aanleg of wrijving van de huid. Gelukkig zijn ze eenvoudig te verwijderen door de huidtherapeut met de SpotAway-plus behandeling.
 

WAT DOET DE SPOTAWAY-PLUS BEHANDELING?

De SpotAway-plus is een draadloos apparaat waarbij er met hoogfrequente wisselstroom wordt gewerkt. Op de SpotAway-plus wordt een steriel naaldje geplaatst. De stroom gaat door deze naald en veroorzaakt een ionenboog. Dit resulteert in kleine vonkjes die het weefsel wegbranden.

TE VERWACHTEN RESULTAAT?

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de oppervlakte van het behandelgebied, kunnen deze huidonregelmatigheden meestal in slechts 1 behandeling verwijderd worden. Sommige huidonregelmatigheden hebben de neiging om na enige tijd weer terug te komen. Een herhaalbehandeling is dan mogelijk.

*Voordat je deze behandeling kan ondergaan is een consult noodzakelijk.*

Voor de behandeling

Soms kan het nodig zijn om voor de verschillende behandelindicaties gebruik te maken van verschillende (aanvullende) therapieën zoals lasertherapie of curettage. De huidtherapeut neemt dit vooraf altijd met u door en zal u uitleggen wat de verschillen tussen de behandelingen inhouden. Bij een donker huidtype is het soms noodzakelijk om eerst een proefplekje te behandelen in verband met de kans op pigmentverschuivingen na de behandeling.

WELKE INDICATIES KAN DE SPOTAWAY-PLUS METHODE AANPAKKEN?
 
 • Bloedblaasjes (Angioma senilis)
 • Dermatosis papulosa nigra
 • Gerstekorrels
 • Kersenwratjes (Dermatosis angioma)
 • Ouderdomsvlekken (Lentigo)
 • Ouderdomswratten (Verrucae planae)
 • Platte wratten (Verrucae planae)
 • Skin tags (fibromen, steelwratjes)
 • Spider naevi
 • Syringomen
 • Talgklierhyperplasie
 • Xanthelasma
 
 

De behandeling

Bij de start van de behandeling wordt uw huid gedesinfecteerd. De huidtherapeut zal het behandelgebied aftekenen. Vervolgens zal de naald tegen de huid aan worden gehouden. U voelt een warme prik op de huid. Dit kan als gevoelig worden ervaren maar de behandeling is van korte duur. De huidtherapeut brengt een verzorgende zalf aan en (bij zonblootstelling) zonbescherming.

 

Na de behandeling

Na de behandeling ontstaat er vaak direct een klein korstje op de behandelde plek. Verder is de huid wat rood en mogelijk licht gezwollen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt. Na ongeveer een week valt het korstje er vanzelf af. Het is belangrijk dat de behandelde plekjes met rust worden gelaten. Krab de korstjes er niet vanaf, dit kan zorgen voor littekenvorming. U krijgt van de huidtherapeut een formulier mee waarin alle nazorg beschreven staat.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836