Instituut voor Esthetische Technologie

LASER BEHANDELING COUPEROSE

Couperose is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening en komt meestal voor in het gelaat of op het decolleté. Je kunt je onzeker voelen door de zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes die de huid veelal rood en soms blauw laten kleuren. Couperose kan ook branderig aanvoelen en een rood hoofd geven. Couperose gaat helaas niet vanzelf over. Vaak wordt couperose geassocieerd met rosacea: hoewel deze aandoeningen vaak samen voorkomen zijn het wel twee verschillende dingen. Met de laserbehandeling in onze kliniek in Amsterdam zijn couperose en rosacea verleden tijd. Maak meteen een afspraak voor een gratis consult.

NIEUW: BEHANDELING DIFFUSE ROODHEID
 

Onze Harmony XL Pro laser is nu uitgebreid met een extra laser kop waarmee we nu diffuse roodheid kunnen behandelen. Diffuse roodheid kenmerkt zich door een vlekkerige roodheid die eigenlijk altijd aanwezig is. Deze huidaandoening is net wat anders dan couperose waarbij we meer zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes zien. Ook hier geldt dat de behandeling vrijwel pijnloos is en er zijn ongeveer 4 tot 5 behandelingen nodig voor optimaal resultaat. Tevens geschikt voor de behandeling van hele fijne vaatjes.

WAT KAN JE ZELF DOEN TEGEN COUPEROSE?
 

Couperose en rosacea verdwijnen niet vanzelf, maar kan wel erger worden. De roodheid kan toenemen door de consumptie van koffie, thee, alcohol of pittig eten. Het is dus belangrijk om deze ingrediënten te mijden. Ook UV-straling kan bijdragen aan verergering van couperose en rosacea. Smeer de huid goed in met een zonnebrandcrème, zowel in de winter als wanneer het zonnig is. Daarnaast is het belangrijk om bij huidverzorging geparfumeerde producten te mijden. Zo voorkom je verdere irritatie. Onze huidtherapeuten stellen graag een productplan voor je op om de huidaandoening zo goed mogelijk thuis te verzorgen. Maak daarvoor een afspraak voor een gratis huidconsult bij ons in de kliniek.

HOE ONTSTAAN COUPEROSE EN ROSACEA?
 

Couperose is deels een erfelijke aandoening. Voornamelijk mensen met een lichter huidtype hebben vaak last van verkleuringen. Over het algemeen komt couperose vaker voor bij ouderen en mensen die regelmatig buiten zijn. Couperose kan ook ontstaan als gevolg van acne rosacea; bij deze huidaandoening ontstaan kleine ontstekingen, waarbij naast roodheid ook puistjes kunnen ontstaan. In beide gevallen is couperose effectief te behandelen.

ONZE COUPEROSE BEHANDELING IN AMSTERDAM
 

Gezien couperose en rosacea niet uit zichzelf weggaan biedt onze laserbehandeling uitkomst. Bij I.E.T.  werken we met de Harmony XL Pro laser waarbij we heel precies de oppervlakkige bloedvaatjes als het ware kunnen dichtschroeien. De betreffende vaatjes worden door de laser verhit waardoor ze kapot gaan. Vervolgens ruimt het lichaam de beschadigde vaten zelf op.

Tijdens de behandeling kan je een branderig gevoel ervaren. Na de behandeling is dit vrijwel meteen verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De couperose behandeling met laser is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. De geavanceerde techniek voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en je wordt altijd behandeld door een ervaren huidtherapeut.

Voordat je deze behandeling kan ondergaan is een consult noodzakelijk.

AANTAL BEHANDELINGEN
 

Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende om couperose en rosacea te verminderen. Afhankelijk van de ernst kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Couperose en rosacea zijn helaas aandoeningen die terug kunnen komen. Daarom adviseren wij een jaarlijks onderhoud van 1 à 2 behandelingen. Tijdens het intakegesprek in onze kliniek aan de Parnassusweg in Amsterdam geven we je van tevoren een inschatting van de benodigde sessies.

NA DE COUPEROSE BEHANDELING
 

Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen aandoen. Dit kunt u koelen met icepacks. Na de sessie kunt u gewoon weer verder met uw dagelijkse bezigheden. In de dagen na de laserbehandeling veranderen de vaatjes van kleur. In het behandelde gebied worden de vaatjes geleidelijk aan minder zichtbaar. Afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes kan dit enkele dagen tot een week duren.

VEELGESTELDE VRAGEN

De laser werkt bij couperose zeer nauwkeurig. De behandeling richt zich specifiek op het verwijderen van de haarvaten onder de huid. De huid kan wat rood en opgezwollen zijn. Dit trekt binnen enkele dagen weg. De behandeling heeft geen invloed op de elasticiteit van de huid.

De behandeling van couperose met een laser kan een licht geïrriteerd gevoel geven. Door de verhitting van de laser ontstaat er heel kort een branderig gevoel, dit trekt binnen enkele minuten weer weg.

In onze kliniek in Amsterdam besluiten we in bepaalde gevallen niet over te gaan tot behandeling. Tijdens het intakegesprek zullen we jouw wensen en de mogelijkheden uitgebreid met je doornemen. Je komt niet in aanmerking voor de behandeling van couperose wanneer je zwanger bent of als je een zeer gevoelige huid hebt.

Na de behandeling kan de huid rood aan doen of geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen kan er korstvorming optreden, maar deze korstjes zullen binnen enkele dagen vanzelf weer verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is na 2 weken zichtbaar.

De laserbehandeling in onze kliniek kan ook ingezet worden bij rode kersenwratjes, diffuse roodheid of de rode plekjes die soms overblijven na acne. Of behandeling mogelijk is, hangt af van de oorzaak van de verkleuring. Soms is de roodheid het gevolg van een lichte ontsteking of infectie. In deze gevallen biedt een laserbehandeling geen uitkomst.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836