Instituut voor Esthetische Technologie

Gummy smile

Een stralende glimlach is een krachtig communicatiemiddel, maar soms kan het voorkomen dat het tandvlees meer opvalt dan gewenst. Onze site is ontworpen om inzicht te bieden in wat een Gummy Smile is, de mogelijke oorzaken ervan en de diverse benaderingen voor het behandelen en verbeteren van dit esthetische aspect. Of je nu zelf geïnteresseerd bent in het aanpakken van een Gummy Smile of simpelweg nieuwsgierig bent naar dit onderwerp, wij nodigen je uit om de wereld van de glimlachtransformatie te ontdekken en te verkennen. Leer meer over de beschikbare oplossingen en vind de juiste informatie die je kan helpen bij het bereiken van de glimlach waar je altijd al van gedroomd hebt

Plan een gratis injectables consult

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Zodat we u kunnen helpen vanuit de meest dichtbij zijnde vestiging
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Resultaten na een Gummy Smile behandeling

Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor Gummy Smile kiezen:

1. Esthetische zorgen: Een prominente hoeveelheid zichtbaar tandvlees bij het glimlachen kan als onaantrekkelijk worden ervaren. Mensen willen mogelijk een meer evenwichtige verhouding tussen tanden, lippen en tandvlees bereiken om een harmonieuzere en esthetisch aangename glimlach te creëren.

2. Zelfvertrouwen: Voor sommige mensen kan een Gummy Smile hun zelfvertrouwen beïnvloeden. Ze voelen zich wellicht niet comfortabel bij het lachen of glimlachen in sociale situaties vanwege hun zichtbare tandvlees. Een behandeling kan helpen om zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld te herstellen.

3. Functionele overwegingen: In sommige gevallen kan een Gummy Smile ook samengaan met functionele problemen, zoals problemen met de beet of het kauwen. Een behandeling kan niet alleen esthetische verbeteringen bieden, maar ook bijdragen aan een betere mondgezondheid en functionaliteit.

4. Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen kiezen voor een Gummy Smile-behandeling simpelweg omdat ze een persoonlijke voorkeur hebben voor een minder prominente blootstelling van het tandvlees bij het lachen. Het kan een keuze zijn op basis van individuele smaak en esthetiek.

5. Professionele overwegingen: Voor mensen in bepaalde beroepen, waar het uiterlijk van groot belang is, kan het verminderen van een Gummy Smile een professionele investering zijn om zelfverzekerd en representatief over te komen.

Het is belangrijk op te merken dat de keuze voor een Gummy Smile-behandeling zeer persoonlijk is en afhangt van individuele voorkeuren en comfortniveaus. Voordat iemand besluit een behandeling te ondergaan, is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn over de beschikbare opties, mogelijke risico’s en resultaten, en om professioneel advies in te winnen van gekwalificeerde zorgverleners.

Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de Gummy Smile behandeling

De kosten van een Gummy Smile-behandeling kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gekozen behandelingsmethode en de complexiteit van de zaak. Het is belangrijk om een consultatie te plannen met een gekwalificeerde cosmetische arts om je specifieke wensen te bespreken en een behandelingsplan op maat te laten maken. Tijdens het consult zal de arts de hoeveelheid filler die nodig is om je gewenste resultaat te bereiken, beoordelen en een nauwkeurige prijsopgave verstrekken. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten voordat je besluit om de behandeling voort te zetten.

Onthoud dat het belangrijk is om te investeren in hoogwaardige behandelingen met ervaren professionals om de beste resultaten en veiligheid te garanderen. Kies altijd voor kwaliteit en deskundigheid boven prijs alleen, wanneer het gaat om cosmetische procedures zoals lip fillers. 

Botox
Afhangende mondhoeken
€100
Bunny lines
€100
Gummy smile
€100
Migraine
v.a. €259
Oksels (Anti-Transpirantie)
v.a. €390
Tandenknarsen
v.a. €300
Één zone (Frons, Voorhoofd of Kraaienpootjes)
€175
Twee zones (Frons, Voorhoofd en/of Kraaienpootjes)
€250
Drie zones (Frons, Voorhoofd en Kraaienpootjes)
€320

De Gummy Smile behandeling

Een Gummy Smile-behandeling is geschikt voor mensen die zich storen aan de hoeveelheid zichtbaar tandvlees wanneer ze lachen of glimlachen. De behandeling is gericht op het verminderen van de blootstelling van het tandvlees en het creëren van een meer evenwichtige en esthetisch aangename glimlach. Hier zijn enkele specifieke situaties waarvoor een Gummy Smile-behandeling geschikt kan zijn: Hier zijn enkele aspecten die een Gummy Smile-behandeling kan helpen verhelpen:

  1. Overmatig zichtbaar tandvlees: De meest voor de hand liggende zorg bij een Gummy Smile is de overmatige blootstelling van het tandvlees bij het lachen. Behandelingen, zoals Botox-injecties, chirurgische ingrepen of orthodontische aanpassingen, kunnen helpen om deze blootstelling te verminderen.

  2. Onevenwichtige verhouding tussen tanden, lippen en tandvlees: Een harmonieuze glimlach wordt vaak gekenmerkt door een evenwichtige verhouding tussen de tanden, lippen en het tandvlees. Gummy Smile-behandelingen streven ernaar deze verhouding te verbeteren en een meer esthetisch aantrekkelijke glimlach te creëren.

  3. Zelfvertrouwen en emotioneel welzijn: Mensen die zich storen aan hun Gummy Smile ervaren mogelijk een gebrek aan zelfvertrouwen bij het lachen of glimlachen. Door een Gummy Smile-behandeling kunnen ze hun zelfbeeld verbeteren en zich zelfverzekerder voelen in sociale situaties.

  4. Functionele problemen (indien van toepassing): In sommige gevallen kan een Gummy Smile samengaan met functionele problemen, zoals problemen met de beet of het kauwen. Behandelingen kunnen niet alleen esthetische verbeteringen bieden, maar ook bijdragen aan een betere mondgezondheid en functionaliteit.

   1. Consultatie:

    • Evaluatie: Tijdens het eerste consult zal de behandelaar de Gummy Smile evalueren en de geschiktheid voor Botox-injecties beoordelen. Ze zullen ook de verwachtingen van de patiënt bespreken en eventuele vragen beantwoorden.
    • Gezondheidsgeschiedenis: De patiënt wordt gevraagd naar hun medische geschiedenis, allergieën en medicijngebruik om ervoor te zorgen dat Botox veilig kan worden toegediend.
   2. Voorbereiding:

    • Geen verdoving nodig: Botox-injecties zijn over het algemeen niet pijnlijk, dus er is meestal geen verdoving nodig.
    • Markeren van injectiepunten: De behandelaar markeert strategische punten op het gezicht om de Botox op de juiste plaatsen in te brengen.
   3. Injecties:

    • Kleine hoeveelheden Botox: De behandelaar gebruikt een fijne naald om kleine hoeveelheden Botox in de spieren rond de bovenlip te injecteren.
    • Werking van Botox: Botox blokkeert tijdelijk de zenuwsignalen naar de spieren, waardoor deze ontspannen. Dit vermindert de beweging van de bovenlip bij het lachen.
   4. Duur:

    • Onmiddellijke resultaten: De resultaten zijn niet direct zichtbaar, maar ontwikkelen zich geleidelijk in de dagen tot weken na de behandeling.
    • Tijdelijk effect: De effecten van Botox zijn tijdelijk en kunnen enkele maanden aanhouden. Herhaalbehandelingen zijn nodig om de resultaten te behouden.
   5. Nazorg:

    • Vermijd wrijving: Patiënten wordt geadviseerd gedurende enkele uren na de behandeling niet te wrijven over het geïnjecteerde gebied.
    • Vermijd intensieve fysieke activiteit: Intensieve fysieke activiteit moet de eerste dag na de behandeling worden vermeden.
    • Follow-up: Een follow-upafspraak kan worden gepland om de resultaten te beoordelen en eventuele aanvullende behandelingen te bespreken.

Het aantal benodigde Gummy Smile-behandelingen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen behandelmethode, de ernst van de Gummy Smile, de individuele anatomie van de patiënt en persoonlijke doelen en voorkeuren. onderstaande heeft betrekking tot de botox methode

 • Frequentie: Botox-injecties hebben doorgaans een tijdelijk effect dat enkele maanden aanhoudt.
 • Herhaalbehandeling: Om de resultaten te behouden, zijn herhaalbehandelingen nodig. Veel mensen kiezen ervoor om Botox-injecties elke 3 tot 6 maanden te herhalen.

De downtime na een Gummy Smile-behandeling kan variëren afhankelijk van de gekozen behandelingsmethode. Hier zijn enkele algemene overwegingen voor verschillende Gummy Smile-behandelingen:

 1. Botox-injecties:

  • Downtime: Over het algemeen is er weinig tot geen downtime na Botox-injecties voor een Gummy Smile. Patiënten kunnen hun normale activiteiten vrijwel direct na de behandeling hervatten.
  • Mogelijke bijwerkingen: Er kunnen enkele lichte bijwerkingen optreden, zoals roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen, maar deze zijn meestal mild en van korte duur.

Een lipfillerbehandeling is over het algemeen veilig en wordt als relatief pijnloos beschouwd, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Veiligheid: Lipfillerbehandelingen zijn over het algemeen veilig wanneer ze worden uitgevoerd door ervaren, gekwalificeerde medische professionals in een gecontroleerde klinische omgeving. Het gebruikte vulmateriaal, zoals hyaluronzuur, is biocompatibel en wordt vaak goed verdragen door de meeste mensen. Echter, zoals bij elke medische procedure, zijn er potentiële risico’s en bijwerkingen, zoals infectie, allergische reacties of ongewenste resultaten. Het is van cruciaal belang om uw behandeling te laten uitvoeren door een bekwame en erkende specialist om de veiligheid te waarborgen.

 2. Pijn: De meeste behandelaars gebruiken verdovende crèmes of lokale verdovingen om ongemak tijdens de injecties te minimaliseren. Hierdoor voelt u meestal slechts lichte druk of een prikkelend gevoel tijdens de behandeling, en de meeste mensen beschrijven de procedure als redelijk comfortabel. Sommige lipfillers bevatten echter ook een ingebouwde verdovingsmiddel, wat het ongemak verder kan verminderen.

 3. Individuele ervaring: De mate van pijn of ongemak kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een hogere pijndrempel en ervaren de behandeling als minder ongemakkelijk dan anderen. Als u zich zorgen maakt over pijn, kunt u uw behandelaar vragen om aanvullende verdovingsopties te overwegen.

Het is belangrijk om uw verwachtingen met uw behandelaar te bespreken tijdens het consult en eventuele zorgen of vragen die u heeft te uiten. Zij kunnen u begeleiden bij het bepalen van de beste behandelopties voor uw individuele situatie en u voorzien van gedetailleerde informatie over de procedure, inclusief mogelijke bijwerkingen en nazorginstructies.

Voorzorgsmaatregelen voor een Gummy Smile-behandeling kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behandelmethode. Hier zijn echter enkele algemene voorzorgsmaatregelen die je kunt overwegen:

 1. Consultatie met een Gekwalificeerde Zorgverlener:

  • Belang: Raadpleeg een ervaren en gekwalificeerde zorgverlener voor een grondige evaluatie van jouw Gummy Smile en om de meest geschikte behandelingsopties te bespreken.
 2. Medische Geschiedenis en Allergieën:

  • Belang: Geef een gedetailleerde medische geschiedenis, inclusief eventuele allergieën of medicatiegebruik. Dit helpt de behandelaar om mogelijke risico’s te beoordelen.
 3. Realistische Verwachtingen:

  • Belang: Heb realistische verwachtingen ten aanzien van de resultaten van de behandeling. Een open gesprek met de behandelaar helpt om te begrijpen wat je kunt verwachten.
 4. Nazorgplanning:

  • Belang: Bespreek de verwachte herstelperiode en nazorgvereisten met de behandelaar. Zorg ervoor dat je begrijpt welke activiteiten je moet vermijden en hoe je voor het behandelde gebied moet zorgen.
 5. Vermijd Bloedverdunners:

  • Belang: Als je bloedverdunnende medicatie gebruikt, kan het zijn dat je deze moet vermijden voorafgaand aan de behandeling. Overleg met de behandelaar en jouw arts over het eventueel stoppen van medicatie.
 6. Stoppen met Roken:

  • Belang: Als je rookt, kan het stoppen met roken voorafgaand aan de behandeling de genezing bevorderen en het risico op complicaties verminderen.
 7. Hygiëne:

  • Belang: Zorg voor goede mondhygiëne voorafgaand aan de behandeling. Dit kan helpen om infecties te voorkomen en het herstel te bevorderen.

De specifieke nazorg voor een Gummy Smile-behandeling kan variëren afhankelijk van de gebruikte methode. Hier zijn algemene richtlijnen die je kunt overwegen, maar het is belangrijk om de specifieke instructies van jouw behandelaar op te volgen:

 • Vermijd wrijving: Vermijd gedurende enkele uren na de behandeling wrijving op het geïnjecteerde gebied.
 • Vermijd intensieve fysieke activiteit: Voorkom intensieve fysieke activiteit op de dag van de behandeling.
 • Volg-upafspraak: Plan indien nodig een follow-upafspraak om de resultaten te beoordelen.
 • Pijnbestrijding: Neem indien nodig pijnmedicatie zoals voorgeschreven door jouw behandelaar.Zwelling en ijs: Bij procedures die zwelling kunnen veroorzaken, kan het aanbrengen van ijs helpen om zwelling te verminderen.
 • Volg-upafspraken: Plan regelmatige follow-upafspraken om de voortgang te controleren en eventuele zorgen te bespreken.

  Het is van groot belang om de nazorginstructies van jouw behandelaar nauwgezet op te volgen om een snel en gezond herstel te bevorderen en mogelijke complicaties te voorkomen. Als je vragen hebt of zich ongewone symptomen voordoen, neem dan onmiddellijk contact op met jouw zorgverlener.

Hoewel Gummy Smile-behandelingen effectief kunnen zijn voor veel mensen, zijn er bepaalde situaties waarin de behandeling mogelijk niet geschikt is. Hier zijn enkele gevallen waarin een Gummy Smile-behandeling wellicht niet wordt aanbevolen:

 1. Onrealistische verwachtingen:

  • Reden: Als de verwachtingen van de patiënt onrealistisch zijn en niet in overeenstemming zijn met wat haalbaar is via de behandeling.
 2. Onderliggende gezondheidsproblemen:

  • Reden: Bij bepaalde onderliggende gezondheidsproblemen kan een Gummy Smile-behandeling risicovol zijn. Een zorgverlener zal de medische geschiedenis beoordelen om de veiligheid te waarborgen.
 3. Zwangerschap:

  • Reden: Tijdens de zwangerschap wordt het vaak afgeraden om cosmetische ingrepen te ondergaan. Hormonale veranderingen kunnen van invloed zijn op de resultaten en het herstelproces.
 4. Allergieën voor behandelmiddelen:

  • Reden: Als de patiënt allergisch is voor de gebruikte behandelmiddelen, zoals Botox of andere injecteerbare stoffen.
 5. Tandheelkundige problemen:

  • Reden: Als een Gummy Smile wordt veroorzaakt door onderliggende tandheelkundige problemen, zoals een onjuiste beet, kan een orthodontische of tandheelkundige behandeling nodig zijn in plaats van alleen een cosmetische ingreep.
 6. Actieve tandvleesziekte:

  • Reden: Bij actieve tandvleesziekte kan een Gummy Smile-behandeling complicaties veroorzaken. De tandvleesgezondheid moet eerst worden gestabiliseerd.
 7. Psychologische gezondheid:

  • Reden: Als een persoon ernstige psychologische problemen heeft, kan het nodig zijn om eerst psychologische ondersteuning te zoeken voordat cosmetische behandelingen worden overwogen.


Het is van essentieel belang dat potentiële patiënten een grondig consult hebben met een gekwalificeerde zorgverlener voordat ze een Gummy Smile-behandeling overwegen. Tijdens dit consult kan de zorgverlener de specifieke situatie van de patiënt beoordelen, mogelijke risico’s bespreken en de meest geschikte behandelopties voorstellen.

Veelgestelde vragen over de Gummy Smile behandeling

Een Gummy Smile-behandeling is een cosmetische ingreep die gericht is op het verminderen van de hoeveelheid zichtbaar tandvlees wanneer iemand lacht of glimlacht. Mensen die zich storen aan een zogenaamde “gummy smile,” waarbij een aanzienlijk deel van het tandvlees boven de tanden zichtbaar is, kunnen verschillende behandelingsopties overwegen om een meer esthetisch aantrekkelijke glimlach te bereiken.

Een Botox Gummy Smile-behandeling omvat het injecteren van kleine hoeveelheden Botox in de spieren rond de bovenlip. Botox blokkeert tijdelijk zenuwsignalen naar deze spieren, waardoor ze ontspannen. Dit resulteert in een geleidelijke vermindering van de blootstelling van tandvlees bij het lachen. De effecten zijn tijdelijk en kunnen enkele maanden aanhouden. Het doel is subtiele en natuurlijk ogende resultaten. Nazorg omvat het vermijden van wrijving en intensieve fysieke activiteit. Een ervaren behandelaar bepaalt de juiste hoeveelheid Botox voor een harmonieuze glimlach.

Bij het overwegen van gummy smile  is het belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde cosmetische arts te raadplegen. Een professionele beoordeling van je lippen en je wensen kan je helpen de juiste beslissing te nemen. Daarnaast moet je rekening houden met mogelijke bijwerkingen, zoals zwelling, blauwe plekken en tijdelijke gevoeligheid.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836