Instituut voor Esthetische Technologie

Nd YAG Long-Pulse laser

De Nd YAG Long-Pulse Laser is een medisch lasersysteem dat wordt gebruikt voor verschillende esthetische en medische doeleinden. “Nd” staat voor neodymium en “YAG” staat voor yttrium aluminium garnet, wat verwijst naar het type kristal dat in de laser wordt gebruikt. Deze specifieke laser wordt vaak gebruikt in de dermatologie en esthetische geneeskunde vanwege zijn veelzijdigheid en effectiviteit bij het behandelen van verschillende huidaandoeningen en cosmetische problemen. De Nd YAG Long-Pulse Laser werkt door geconcentreerde lichtenergie uit te zenden die wordt geabsorbeerd door specifieke doelweefsels in de huid. De laserstraling wordt omgezet in warmte-energie, die verschillende effecten kan hebben afhankelijk van het doel van de behandeling.

Resultaten na de Nd YAG Long-Pulse laser behandeling

Houd er rekening mee dat de resultaten geleidelijk zullen optreden na een reeks behandelingen en dat het belangrijk is om realistische verwachtingen te hebben. De mate van verbetering kan variëren op basis van individuele factoren, waaronder huidtype, ernst van het probleem en naleving van nazorginstructies.

Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de Nd YAG Long-Pulse laser behandeling

De Nd YAG Long-Pulse laser behandeling

Long-Pulse Laser Vaatjes

Beenvaatjes | Grote zone
€250
Beenvaatjes | Kleine zone
€150
Cherry Angioma
v.a. €90
Neus
€100
Wangen
€170

Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingen van de Nd YAG Long-Pulse Laser-behandeling:

  1. Haarverwijdering: De Nd YAG Long-Pulse Laser wordt gebruikt voor permanente haarvermindering. De laserenergie wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in de haarzakjes, waardoor de haarfollikels worden beschadigd en de haargroei wordt verminderd.
  2. Vasculaire Laesies: De Nd YAG Long-Pulse Laser kan worden gebruikt om verschillende vasculaire laesies te behandelen, waaronder spataderen, angiomen (rode vlekken) en telangiectasieën (spinnenwebaders). De laserenergie wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in het bloed, waardoor de bloedvaten worden gecoaguleerd en uiteindelijk worden afgebroken.
  3. Huidverjonging: De Nd YAG Long-Pulse Laser kan worden gebruikt om huidveroudering aan te pakken. Door de warmte-energie wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, waardoor de huid steviger wordt en rimpels verminderen. Het kan ook helpen de huidtextuur te verbeteren.
  4. Pigmentatieproblemen: De Nd YAG Long-Pulse Laser kan worden gebruikt om verschillende vormen van hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en sproeten, te behandelen. De energie wordt geabsorbeerd door het overmatige pigment in de huid, waardoor het wordt afgebroken.
  5. Tatoeageverwijdering: De Nd YAG Long-Pulse Laser kan tatoeages behandelen door de inktdeeltjes af te breken in kleinere fragmenten, zodat het lichaam ze kan afvoeren. Dit leidt tot het geleidelijk vervagen van de tatoeage.

De exacte procedure van de Nd YAG Long-Pulse Laser-behandeling kan variëren afhankelijk van het specifieke doel van de behandeling en het gebied dat wordt behandeld. Over het algemeen omvat de behandeling echter stappen zoals:

  1. Consultatie: Een consultatie met een getrainde professional om je huidconditie te beoordelen, je doelen te bespreken en te bepalen of de behandeling geschikt is voor jou.
  2. Reiniging: Het te behandelen gebied wordt gereinigd om vuil, make-up en onzuiverheden te verwijderen.
  3. Laserapplicatie: De professional gebruikt de Nd YAG Long-Pulse Laser om geconcentreerde lichtenergie uit te zenden op het doelgebied. Dit kan enigszins warm aanvoelen, maar de meeste lasers zijn uitgerust met koeling om ongemak te minimaliseren.
  4. Nazorginstructies: Na de behandeling zal de professional je instructies geven over hoe je voor je huid moet zorgen na de laserbehandeling.

Het aantal benodigde Nd YAG Long-Pulse Laser behandelingen hangt af van het doel van de behandeling, de ernst van het probleem en hoe goed je huid reageert op de behandeling. Voor haarverwijdering zijn bijvoorbeeld meerdere sessies nodig vanwege de haargroeicyclus. Voor andere toepassingen kunnen 2-6 sessies in de loop van enkele weken tot maanden worden aanbevolen.

Sommige toepassingen van de Nd YAG Long-Pulse Laser kunnen downtime veroorzaken. Dit kan variëren van lichte roodheid en zwelling tot meer uitgebreide vervelling van de huid, vooral bij diepere behandelingen.

De Nd YAG Long-Pulse Laser behandeling wordt als veilig beschouwd wanneer uitgevoerd door onze getrainde professionals. De sensatie tijdens de behandeling kan variëren van warmte tot lichte ongemakkelijkheid, maar intense pijn hoort meestal niet bij de ervaring.

Voor de Nd YAG Long-Pulse Laser behandeling is het belangrijk om je huid te beschermen tegen zonblootstelling en mogelijk bepaalde huidverzorgingsproducten te vermijden.

Na de Nd YAG Long-Pulse Laser behandeling krijg je nazorginstructies, zoals het vermijden van direct zonlicht, het gebruik van kalmerende crèmes en het vermijden van agressieve huidverzorgingsproducten.

De Nd YAG Long-Pulse Laser-behandeling kan mogelijk niet geschikt zijn voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, huidproblemen, zwangere vrouwen en mensen met bepaalde huidaandoeningen zoals actieve huidinfecties, zonnebrand, enz. Mensen met een donkere huidskleur moeten extra voorzichtig zijn, omdat lasers soms pigmentveranderingen kunnen veroorzaken.

Veelgestelde vragen over de Nd YAG Long-Pulse laser behandeling

De Nd YAG Long-Pulse Laser behandeling wordt meestal niet vergoed door zorgverzekeraars, omdat het vaak wordt beschouwd als een cosmetische procedure. Het is aan te raden om met je zorgverzekeraar te spreken als je vragen hebt over vergoedingen.

 

 

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836