Instituut voor Esthetische Technologie

Q-Switch

Een Q-switched (Q-switch) behandeling is een specifiek type laserbehandeling dat wordt gebruikt voor het verwijderen van tatoeages, pigmentvlekken en andere huidproblemen. De term “Q-switched” verwijst naar de snelle schakeling (switching) van de laserpulsduur (Q-switching) om een zeer korte en intense laserpuls te produceren. Deze korte pulsen van laserenergie kunnen zeer specifiek doelweefsel in de huid selectief vernietigen zonder significante schade aan omliggende weefsels te veroorzaken.

Resultaten na de Q-switch behandeling

Het succes van de behandeling en de resultaten kunnen variëren op basis van individuele factoren zoals huidtype, huidskleur, de ernst van het probleem, en de naleving van nazorginstructies. Over het algemeen worden de resultaten geleidelijk zichtbaar na een reeks behandelingen en kan een goede nazorg van cruciaal belang zijn voor het maximaliseren van de resultaten en het minimaliseren van mogelijke bijwerkingen.

Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de Q-switch behandeling

Clearlift Huidverstrakking
Decolleté
€350
Gelaat
€220
Gelaat en hals
€350
Mond en ogen
€150

De Q-switch behandeling

De Q-switch laserbehandeling wordt voornamelijk gebruikt voor de volgende doeleinden:

  1. Tatoeageverwijdering: Q-switch lasers zijn zeer effectief in het verwijderen van tatoeages. De korte en intense laserpulsen kunnen de inktdeeltjes in de huid breken, waardoor ze geleidelijk door het lichaam worden afgevoerd. Meerdere sessies zijn vaak nodig om een tatoeage volledig te verwijderen.
  2. Pigmentvlekken en Melasma: Q-switch lasers kunnen worden gebruikt om verschillende vormen van hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma, te behandelen. De laserenergie richt zich op het overmatige pigment en helpt het af te breken.
  3. Cafe-au-lait Vlekken: Dit zijn grote vlakke bruine vlekken op de huid die vaak bij de geboorte aanwezig zijn. Q-switched lasers kunnen helpen om de kleur van deze vlekken te verminderen.
  4. Huidverjonging: Q-switch lasers kunnen ook worden gebruikt voor huidverjonging, waarbij ze de aanmaak van collageen stimuleren en fijne lijntjes en rimpels verminderen.
  5. Acnelittekens: In sommige gevallen kan de Q-switch laser worden gebruikt om oppervlakkige acnelittekens te behandelen door de textuur van de huid te verbeteren.

De Q-switch laserbehandeling verloopt als volgt:

  1. Consultatie: Je begint met een consultatie bij onze getrainde professional om je huidconditie te beoordelen, je doelen te bespreken en te bepalen of de Q-switch laserbehandeling geschikt is voor jou.
  2. Voorbereiding: Als de behandeling wordt goedgekeurd, wordt het te behandelen gebied gereinigd en eventueel verdovende crème aangebracht om ongemak te minimaliseren.
  3. Laserapplicatie: Onze professional gebruikt de Q-switch laser om korte en intense laserpulsen op het doelgebied af te geven. Deze pulsen richten zich op specifiek pigment of inkt in de huid, waardoor het doelweefsel wordt afgebroken.
  4. Koeling: Vaak wordt tijdens de behandeling koeling toegepast om de huid te beschermen en ongemak te verminderen.
  5. Nazorginstructies: Na de behandeling zal de professional je nazorginstructies geven, waaronder hoe je voor je huid moet zorgen tijdens het herstelproces.

Het aantal benodigde behandelingen voor het verwijderen van een tatoeage met een Q-switch laser kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, kleur, diepte en complexiteit van de tatoeage, evenals je huidtype en hoe goed je huid reageert op de behandelingen. Over het algemeen zijn meerdere sessies nodig om een tatoeage volledig te verwijderen. Gemiddeld hebben de meeste mensen ergens tussen de 5 tot 15 behandelingen nodig, met een gemiddelde van ongeveer 10 behandelingen.

Het aantal benodigde behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken met een Q-switch laser kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, diepte, type pigmentatie en je individuele huidreactie. Over het algemeen kunnen meerdere sessies nodig zijn om aanzienlijke verbeteringen in pigmentvlekken te bereiken. Gemiddeld kunnen 3 tot 6 behandelingen nodig zijn, maar dit kan variëren.
Net als bij tatoeageverwijdering kan er tussen elke behandeling een periode van enkele weken tot maanden zijn om je huid te laten herstellen en om te beoordelen hoe goed het pigment vervaagt.

Er kan enige mate van downtime zijn na een Q-switch laserbehandeling. Mogelijke reacties zijn onder meer roodheid, zwelling en in sommige gevallen tijdelijke korstvorming of vervelling, afhankelijk van het type behandeling. Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling, kan de huid enkele dagen tot enkele weken nodig hebben om volledig te herstellen. U kunt echter vrijwel direct uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

De behandeling is geheel veilig en wordt uitgevoerd door onze getrainde professionals. De meeste mensen ervaren enig ongemak tijdens de behandeling, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje tegen de huid. Om dit tegen te gaan wordt er gebruik gemaakt van een verdovende crème om dit ongemak te verminderen.

Voor de behandeling is het belangrijk om directe blootstelling aan de zon te vermijden en mogelijk bepaalde huidverzorgingsproducten te vermijden.

Na de behandeling kunnen nazorginstructies worden gegeven, zoals het gebruik van kalmerende crèmes en het vermijden van intensieve fysieke activiteit.

De Q-switch laserbehandeling kan mogelijk niet geschikt zijn voor mensen met bepaalde huidaandoeningen, actieve huidinfecties, recente blootstelling aan de zon, zwangere vrouwen en mensen met bepaalde medische aandoeningen.

Veelgestelde vragen over de Q-switch behandeling

De Q-switch laserbehandeling wordt meestal niet vergoed door zorgverzekeraars omdat het vaak als een cosmetische procedure wordt beschouwd. Neem rechtstreeks contact op met je zorgverzekeraar om eventuele vergoedingen te bespreken.

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836