Instituut voor Esthetische Technologie

MeLine

MeLine is opgericht door Dr. Fernando Bouffard. Hij is een internationaal erkend farmaceutisch specialist op het gebied van dermatologische producten en behandelen van pigmentvlekken. Geen concept is vergelijkbaar dankzij unieke producten en bewezen resultaten. In tegenstelling tot andere pigmentbehandelingen werkt MeLine op celniveau. Naast het verminderen van pigmentvlekken, helpt het de ongecontroleerde aanmaak van pigment te voorkomen.

Resultaten na de MeLine behandeling

Het eindresultaat van het MeLine pigment behandeltraject wordt voor 50% bepaald door onze professionele behandelingen en voor 50% door consequente thuisverzorging. Gedurende de hele kuur gebruik je daarom thuis de geadviseerde producten om de MeLine behandelingen te ondersteunen en zo het gewenste resultaat te behalen.

Lotte Van de WeteringLotte Van de Wetering
18:13 25 Feb 23
Heel blij met het resultaat van de Ulthera behandeling. Ik kom zeker weer terug.
Anne BronsveldAnne Bronsveld
19:41 01 Feb 23
Heleen VoskuilenHeleen Voskuilen
11:19 22 Nov 22
E AE A
09:51 12 Sep 22
Almira AikebaierAlmira Aikebaier
09:06 29 Aug 22
goed product, goede service, transparante prijzen. en je zult het voor de hand liggende resultaat zien. je zult weten dat het geld dat je hebt betaald het waard was!
Jeremy TBJeremy TB
21:56 25 Jun 21
Zeer professionele kliniek die de tijd neemt voor zijn cliënten, Sebastiaan Kranenburg luistert naar mijn wensen en doet wat hij belooft en het resultaat na behandeling is altijd beter dan verwacht .De behandelingen zorgen voor een frissere blik en minder vermoeide uitstraling. Bij meerdere klinieken geweest maar deze steekt er met kop en schouders boven uit.
David (Amsterdam)David (Amsterdam)
03:19 14 Jun 21
js_loader

Prijzen van de MeLine behandeling

Me-Line Pigmentbehandeling
Maskerbehandeling
€150
ID behandeling
€155
Dark Circles
€99
Intimate
€99

De MeLine behandeling

De Meline behandeling is de eerste en enige behandelmethode die gespecialiseerd is in de aanpak van alle soorten pigmentvlekken. De behandeling is geschikt voor elk huidtype of pigmentsoort. De MeLine pigmentbehandeling focust zich op het verwijderen van oppervlakkige hyperpigmentatie en het afbreken van dieper gelegen pigment opeenhoping, ook wel hyperpigmentatie genoemd.

Me-line is een behandeling die gericht is op het verminderen van hyperpigmentatie en het verbeteren van de huidskleur. De resultaten van een Me-line behandeling kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de ernst van de hyperpigmentatie, het huidtype van de persoon en hoe de huid reageert op de behandeling. Over het algemeen zijn enkele mogelijke resultaten:

 1. Vermindering van hyperpigmentatie: Me-line behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van donkere vlekken, ouderdomsvlekken, melasma en andere vormen van hyperpigmentatie. Dit kan leiden tot een egalere huidskleur.
 2. Verbeterde huidtextuur: Na een Me-line behandeling kan de huidtextuur gladder en gelijkmatiger lijken, waardoor de algehele uitstraling van de huid verbetert.
 3. Oplichting van de huid: De behandeling kan ook resulteren in een oplichtend effect, waardoor de huid er frisser en helderder uitziet.
 4. Verhoogde collageenproductie: Sommige behandelingen kunnen ook de natuurlijke collageenproductie van de huid stimuleren, wat kan bijdragen aan een stevigere en jeugdigere uitstraling.

Het ligt er per MeLine behandeling en het te behandelen gebied eraan aan hoeveel sessies je nodig hebt.

De herstelperiode van de MeLine behandelingen is kort. De opperhuid wordt namelijk niet weggehaald. Tijdelijke prikkelingen, roodheid en/of jeuk zijn normale bijverschijnselen. Wanneer je hoornlaag verdikt is, zal de huid kunnen schilferen. Dit kan een dag na de MeLine behandeling beginnen en gemiddeld tussen de 3 tot 7 dagen aanhouden, waarbij de huid oncomfortabel aanvoelt en zal vervellen. In enkele gevallen duurt dit langer. 

De MeLine benadeling is een volledig veilige behandeling. De huid kan na de behandeling wat trekkerig aanvoelen en de huid kan gaan schilferen,. Ook kan je plaatselijke gevoeligheid en jeuk van de huid ervaren na de behandeling, dit is echter een normaal gevolg.
De MeLine behandeling is pijnloos. Sommige mensen kunnen een tintelend en warm gevoel ervaren bij het aanbrengen. Dit wordt echter niet als erg onprettig ervaren

Om je huid goed voor te bereiden, stop je 6 weken voorafgaand aan de behandeling met het gebruiken van actieve werkstoffen. Denk hierbij aan producten met vitamine A (retinol), vitamine C, fruitzuren of melkzuur. Laat je adviseren door onze professionals welke producten je wel kan gebruiken.

Voor de nazorg van de MeLine behandeling is het volgende van belang;

 • je gebruikt de MeLine producten voor thuisgebruik zoals voorgeschreven om optimale resultaten te bereiken.
 • vermijd make-up direct na de professionele behandeling;
 • voorkom gedurende 24 uur na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen;
 • onderga gedurende de MeLine behandelingen geen andere pigmentbehandelingen;
 • gebruik dagelijks een SPF. Bij overmatig blootstelling aan Uv-straling elke 2 uur herhalen;
 • langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank MOET gedurende de behandelperiode vermeden worden;
 • draag een hoed en een zonnebril om de huid tegen zonlicht te beschermen;
 • vermijd het trekken en pulken aan losse velletjes indien de huid gaat vervellen;
 • probeer niet aan de huid te komen of te krabben. Hierdoor verhoog je het risico op irritaties en ontstekingen;
 • vermijd Botox en fillers minimaal 4 weken na de MeLine behandeling;
 • vermijd warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom of infraroodstraling;
 • vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL.

De MeLine behandeling dient niet te ondergaan tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding. Daarnaast dient u geen last te hebben van; besmettelijke huidaandoeningen, actieve ziekte van de huid (eczeem, rosacea etc.). Ook bij het gebruik van acne medicatie 6 maanden voorafgaand aan de behandeling of bij het gebruik van immunosuppressiva of medicatie voor immuunziekte. Indien u minder dan 6 weken voor de MeLine behandeling botox of fillers in het te behandelen gebied heeft gehad of minder dan 6-8 weken voor de behandeling scrubs, peelings of vitamine A (retinol) bevattende producten heeft gebruikt, is behandeling ook niet mogelijk.

Veelgestelde vragen over de MeLine behandeling

Als je aanvullend verzekerd bent kan de MeLine behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit je zorgverzekering. Neem contact op met je zorgverzekering om te controleren hoe de dekking is geregeld.

MeLine tegen hyperpigmentatie

MeLine bevat intensieve ingrediënten en tranexaminezuur. De combinatie van deze stoffen werkt gecontroleerd en vernietigend op de melaninesynthese. De diverse karakteristieke eigenschappen van alle phototypes en te behandelen gebieden kunnen van invloed zijn op de toepasbare werkstoffen. Om verschillende complicaties, PIH en overmatige pigmentaanmaak te voorkomen, is er een selectie gemaakt van de juiste ingrediënten en dosering. We raden het daarom aan eerst advies te winnen bij onze cosmetische artsen.

Resultaten van MeLine

Na één maand merk je ongeveer vijftig procent vermindering van de pigment vlekken en jouw huidconditie zal beter zijn. 

Na vier maanden zou het pigment grotendeels weg moeten zijn. Na de behandeling dien je minimaal twee maal per week het nachtproduct te gebruiken.

Na acht maanden kan de MeLine behandeling indien nodig worden herhaald.

Na de MeLine behandeling is het belangrijk om de huid drie maanden te laten rusten voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen.

Pigmentbehandeling met MeLine

Het Instituut voor Esthetische Technologie biedt al jaren de MeLine Pigmentbehandeling aan.

Meer weten over de behandling?

Veelgestelde vragen over MeLine

Hoe lang je de huidverzorgingsproducten van MeLine dient te gebruiken, hangt af van het gewenste resultaat en de huidige huidtoestand. Wanneer je hier advies over wilt, maak dan eerst een afspraak met een van onze cosmetische artsen.

Gemiddeld duurt een volledige MeLine pigmentbehandeling vier maanden.

Na al één maand merk je verschil in jouw huidconditie en in het aantal pigmentvlekken.

De resultaten hangen af van het gebruik van de MeLine producten thuis, van het gewenste resultaat en de huidige huidtoestand.

MeLine is een behandelmethode die je deels zelf thuis uitvoert. Het heeft een verhelderend effect op de huid en zorgt voor een gelijkmatige huidskleur. Het is een uitermate veilige en betrouwbare methode om pigment ook thuis te behandelen.

MeLine heeft gerenommeerde producten met unieke en kostbare ingrediënten. MeLine is niet op dieren getest.

De producten van MeLine

Fernando Bouffard PhD heeft gezorgd voor het ontstaan van MeLine. Hij is een internationaal erkend specialist op het gebied van dermatologische producten en het behandelen van hyperpigmentatie. Geen concept is vergelijkbaar dankzij de unieke producten en bewezen resultaten.

MeLine is gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. Het is geschikt voor elk phototype, pigmentsoort of lichaamsdeel. De producten en behandelingen zijn super specialistisch en vereisen de nodige ervaring en kennis als huidspecialist om zodoende het gewenste resultaat te bereiken.

MeLine huidverzorgingsproducten
MeLine Dark Circles
MeLine Logo
MeLine Restore

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amsterdam

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 20:00
Do & Vr 09:00 – 17:00
Za 10:00 – 17:00
Zo & Ma gesloten

Parnassusweg 9, 1077 DA Amsterdam
020-6708290

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:30 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836

IET Amstelveen

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Di t/m Za 09:00 – 18:00
Zo en Ma gesloten

Rembrandtweg 115, 1181 GG Amstelveen
020-3345836